Magazin > Film & Glasba & TV
115 ogledov

Vodovnik spet prek magične meje

Miran Vodovnik je za neuvrstitev v finale kot glavni razlog navedel tehnične pom Žurnal24 main
Na prvem dnevu odprtega atletskega prvenstva Slovenije v Mariboru je Miran Vodovnik 'odsuval' konkurenco in slavil z 20,12 metra. Zmagala sta tudi Marija Šestak in Matic Osovnikar.

Vse gre po načrtih in upam, da bom najbolje pripravljen prav na SP v Berlinu.

Miran Vodovnik

Oplotničan Miran Vodovnik je na državnem prvenstvu v Mariboru udaril dvakrat - v četrti seriji s sunkom dolgim 20,12 metra in v šesti, ko je krogla pristala pri nekaj slabših 20,06 metrih. Od lastnega in hkrati tudi državnega rekorda ga vseeno loči še velikih 55 centimetrov: " Še na tretji tekmi sem presegel 20 m, kar kaže, da sem odlično delal na treningih. Vse gre po načrtih in upam, da bom najbolje pripravljen prav na SP v Berlinu. Sem tudi psihično zelo stabilen. Res pa je, da je SP drugačna tekma in pritiski večji," je po zanesljivi zmagi dejal domačin Vodovnik.

V štajerski metropoli je bila uspešna tudi mladinska svetovna prvakinja v metu kladiva Barbala Špiler. Svoje priljubljeno orodje je zalučala 60,86 metra daleč in osvojila prvi članski naslov državne prvakinje. Matic Osovnikar je po nekaj slabšem začetku sezone zdaj kot kaže le našel pravi ritem. Tokrat je z rezultatom 10,22 (ob nekoliko premočnem vetru v hrbet, 2.4 m/s) znova prešprintal vso konkurenco in v cilju dejal: "Danes sem imel težave s startnimi bloki. Start je bil slab, vendar pa sem potem tekel bolje. Z doseženim v zadnjem obdobju sem zelo zadovoljen. Upam, da bom v svojem tretjem nastopu na 200 m uspešen tudi v nedeljo, potem pa me čakajo zaključne priprave za SP. Tam bom ciljal na državni rekord. Za finale pa bi moral teči pod 10 sekundami, saj je konkurenca 'nora'!"

Po pogovoru z možem in trenerjem Matijo se bom odločila, če bom v Berlinu nastopila.

Marija Šestak

Še ena reprezentančna matadorka, troskokašica Marija Šestak, je bila v svoji disciplini najboljša s skokom, ki je meril 14,20 metra. V Mariboru je skakala vedno bolje, a jo je kar trikrat zapored "ujela" rdeča sodniška zastavica: "Tudi moj najdaljši skok ni bil odličen. Vendar glede na to, da imam težave s hrbtom, je tudi to dobro. Moje stanje poškodbe je sicer boljše, kot pred dvema mesecema, vendar še vedno ni dobro. Po pogovoru z možem in trenerjem Matijo se bom odločila, če bom v Berlinu nastopila. Že pred poletno sezono sem menila, da zaradi bolečin v hrbtu sploh ne bom tekmovala. Če bi bila zdrava, bi bil moj cilj na SP kolajna," je povedala. Snežana Rodič, peta na letošnjem dvoranskem EP, je s 13,50 metra zasedla drugo mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.