Magazin > Film & Glasba & TV
76 ogledov

Vozni park Michaela Jacksona

Med najzanimivejše primerke spada superrazkošni avtobus, ki ga je Michael Jackso
1/39
Žurnal24 main
Po smrti Michaela Jacksona so se mediji razpisali o bogastvu, ki ga zapušča pevec. Kralj popa je imel vozni park, ki bi mu ga zavidali tudi največji zbiralci vozil.

Michael Jackson je imel zanimivo zbirko vozil, od električne kočije do rolls roycea, oplemenitenega z zlatom. Februarja je pevec najavil licitacijo številnih osebnih predmetov, tako da so v javnost pricurljale tudi novice o voznem parku preminulega zvezdnika. Čeprav je bila licitacija kasneje odpovedana, pa lahko z veliko gotovostjo trdimo, da je zbirka unikatnih vozil še vedno popolna.

Morda najzanimivejši primerek je "stari" rolls royce silver seraph v limuzinski različici. Poseben je zato, ker je opremljen s 24-karatnim zlatom, oblikoval pa ga je sam Jackson. Limuzino poganja 5,4-litrski V12 bencinski motor, ki premore 239 kW (325 KM). To ni edini rolls royce v zbirki. Pevec je imel tudi model silver spur II iz leta 1990. Notranjost avtomobila je oblečena v belo usnje, prepleteno s črnimi šivi, ena od njegovih posebnosti pa je velik bar, ki ga le redko vidimo v takšnih avtomobilih. S popisa limuzin izpostavljamo še beli lincoln town car iz leta 1988 in bolj zanimiv cadillac fleetwood, ki ga je igralec Morgan Freeman vozil v filmski uspešnici Šofer gospodične Daisy. Zapustil je tudi nekaj unikatov, ki jih je uporabljal izključno na ranču Neverland. Posebno zanimiv je avto za golf, oblikovan po knjižni uspešnici Peter Pan, z Michaelovo sliko na nosu vozilca. Prav omenjeno vozilo utegne ob prodaji doseči visoko ceno. Imel je tudi miniaturno repliko dodag viperja, poslikano z junaki iz risane serije The Simpsons, in električno kočijo.

Jackson je imel tudi nekaj nominalno ničvrednih avtomobilov, za katere tudi sam najbrž ni vedel, da jih ima. V njegovi garaži sta tako GMC Jimmy letnik 1988 in pet let mlajši kombi Ford Econoline. Za konec smo prihranili dva posebna primerka. Prvi je motocikel Harley Davidson letnik 2001. Njegova posebnost je, da je okrašen s policijsko opremo, vključno z vrtljivo lučjo. Za konec je tu še posebej predelani Neoplanov avtobus (1997), ki ga je pevec uporabljal na eni izmed svojih zadnjih koncertnih turnej. Kot večino njegovih vozil avtobus izžareva prvovrstno razkošje in popolno udobje, primerljivo s predsedniškim apartmajem.

Čeprav so bile za licitacijo, ki je bila odpovedana, že postavljene začetne cene, se bodo te po Jacksonovi smrti zagotovo spremenile in poletele v nebo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.