Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

Vrata v rock raj so odprta

Guano Apes Reuters
Rock Otočec. Od jutri do nedelje pričakujejo od 15 tisoč do 20 tisoč ljudi. Več kot lani.

Festival. Jutrišnji headlinerji tridnevnega festivala Rock Otočec Guano Apes so – razen pevke – v Slovenijo prispeli že danes. Na Dolenjskem so že pokušali slovenska vina, jutri ob 14. uri pa bo prišla še vokalistka Sandra Nasic. Nastanjeni so v hotelu Otočec, jutri pa jih čaka naporna noč, saj bodo na oder prikorakali šele ob 23. uri in predvideno igrali do 00.30, nato pa bodo morali ob 5. uri odriniti proti Brniku, saj imajo v Helsinkih že priprave na naslednji koncert.

Šotore postavite pred potjo do šanka

“Letos pričakujemo za 20 odstotkov več ljudi, kot je povprečni obisk Rock Otočca, kar pomeni od 15 tisoč do 20 tisoč obiskovalcev v vseh treh dneh,” je povedal boter festivala Franci Kek, sicer tudi poslanec Zaresa v državnem zboru. Vrata v rock raj se bodo v petek odprla ob 16. uri, program pa se načeloma vsak večer začenja ob 18. uri. Od Novega mesta do Otočca in nazaj bo od jutri do ponedeljka vozil poseben brezplačni avtobus, letos pa bo v bližini prizorišča poskrbljeno tudi za brezplačno parkiranje. Kampirala naj bi približno polovica obiskovalcev. Kek napol v šali glasbe željnim priporoča, naj si šotore postavijo, preden se odpravijo do šanka.

The Toasters | Avtor: Promo Promo

Samo glavni oder z več kot 27 izvajalci

In kdo vse bo nastopil na glavnem odru? V petek (v danem vrstnem redu) Strangers, Arhibald Arhibaldovich, Strangled Mute, Eskobars, Versus, Elvis Jackson, Guano Apes in Cover Lover. V soboto Zoopark in Suoni nella Notte, Senza Fissa Dimora, Turbo Blues, BHC, The Toasters, Zaklonišče prepeva, Kill Kenny, Jinx, Zmelkoow in Bakala Blues Band. Naj omenimo, da vas v soboto ob 22. uri čaka tudi posebno presenečenje. Na zadnji, zaključni dan (v nedeljo) pa bodo oder zasedli Nitrox, Stara šula, K Sound XXX, HGF, Rated R, Adam, S.A.R.S., The Toronto Drug Bust in The Subways. Vstopnica za vse tri dni (vključno s kampiranjem) vas bo stala 70 evrov, enodnevna pa 35 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.