Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

Vrečki govorečki za radovedne otroke

Vrečki govorečki Arhiv organizatorja
Na odru na prostem na Novem trgu v Postojni si lahko z otroki ob 19.30 ogledate eko igrano-lutkovno predstavo Vrečki govorečki.

Vrečki govorečki je ekološka lutkovna predstava, ki po metodi interaktivnosti v dogajanje na odru vključuje mlade gledalce in jih postopoma spodbuja k lastni ustvarjalnosti.

To je zgodba o dveh že uporabljenih in zavrženih vrečkah: PVC vrečki in papirnate vrečki. Vrečki se spoprijateljita in želita bivati in živeti skupaj. Ker pa sta vsaka iz drugačnega materiala, torej pripadata različnim družinam odpadkov, ne moreta biti skupaj ne v smetnjaku za embalažo ne v smetnjaku za papir. Vrečki se odpravita na popotovanje. Iskanje novega doma jima povzroča številne preglavice, srečujeta se z nevarnostmi in kot smetki nista nikjer zaželeni. Potovanje ju skoraj že pripelje do obupa in propada, ko njuna medsebojna ljubezen in njuno prijateljstvo le premagata najtežje ovire. Vrečki se na koncu, čisto po naključju in s pomočjo majhne deklice preoblikujeta v koristen predmet (dvonamenski klobuk), ki ju končno združi. Na tak način pa tudi pridobita novo uporabno in umetniško vrednost.

Vstopnine ni!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.