Magazin > Film & Glasba & TV
43 ogledov

Vrhunci 19. festivala Lent

Vodstvo festivala Lent: vodja marketinga Mojca Pušnik, direktor Vladimir Rukavin Žurnal24 main
Natančno mesec dni nas loči do letošnjega, že 19. festivala Lent, vrhunca poletnega dogajanja v štajerski prestolnici, ki ga je lani obiskalo več kot pol milijona obiskovalcev.

Letošnji festival Lent, ki se bo odvil med 24. junijem in 9. julijem, bo obiskovalcem ponudil okoli 450 prireditev, so organizatorji povedali na tiskovni konferenci v Mariboru.

Največja zvezda tokratnega, že 19. festivala Lent, bo legenda reggaeja Jimmy Cliff, poleg njega pa se bodo ob obrežju Drave med drugim predstavili tudi Monster Magnet, Asian Dub Foundation, zvezdnika Rolling Stonesov Darryl Jones in Will Calhoun, Living Colour v zasedbi Black Storm Raiders, The Zawinul Sindicate, Trilok Gurtu Band, Vlatko Stefanovski, Balkan Brass Battle, Manolita Simoneta Y Su Trabuca, Dweal in Urban & 4 ter drugi.

Na Folkartu bodo nastopili folkloristi iz Čila, Kalmikije, Bolgarije, Nepala, Irske, Hrvaške in Slovenije, na svoj račun pa bodo prišli tudi ljubitelji elektronske glasbe – letos na novem prizorišču v Udarniku.

Med novostmi, ki jih prinaša letošnji Lent, je festival ulične prehrane Sladolent, v okviru katerega bo šest vrhunskih slovenskih kuharjev ustvarilo, skuhalo, predstavilo in v devetih predstavah pod šotorsko kupolo v Benetkah ob Dravi ponudilo obiskovalcem 12 novih slovenskih jedi, pripravljenih posebej za festival in prehrano na ulici v okviru Evropske prestolnice kulture 2012.

Letošnji novosti sta tudi prostorska širitev Art kampa in organizacija mednarodne konference o prostovoljstvu v kulturi.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.