Magazin > Film & Glasba & TV
118 ogledov

Vrnitev glasbenih nagrad

Voditelji oddaje Videozid Stane Sršen/RTV Slovenija
Zlati zidaki. Nacionalkina oddaja Videozid slovenski glasbeni sceni vrača nagrade.

Glasbena oddaja RTV Slovenija Videozid bo prihodnji teden prvič podelila glasbene nagrade, tako imenovane zlate zidake. Žirija v sestavi televizijskega urednika Miroslava Akrapovića, radijskega urednika Jerneja Veneta in soustvarjalca oddaje Tomaža Grubarja bo med drugim podelila strokovne zlate zidake za najboljši glasbeni videospot, glasbeno skupino in dogodek leta, medtem ko bodo obiskovalci na Facebookovi strani Videozida odločili, kateri bend bo prejel zlati zidak za največjo priljubljenost – trenutno najbolje kaže skupinam Skalp, Panda, Dadi Dazu in Tide. Zidake bodo voditelji oddaje podeljevali naslednji torek, sredo in četrtek, nagradili pa bodo tudi skupino, ki se je najdlje obdržal na vrhu Videozidove lestvice; noviteto, ki ji je uspel največji skok na lestvici; posameznika, ki se je najuspešneje bojeval proti dolgčasu; in mladinski center z najbolj pestrim programom.


Nagrade za urbane glasbene žanre

Miroslav Akrapović | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Pri podeljevanju nagrad so se na nacionalki omejili na področje urbane glasbene scene, ki jo sicer pokriva tudi sam Videozid, ideja, da se našim glasbenikom vrnejo nagrade, pa je zrasla na zelniku enega od voditeljev oddaje Izaka Koširja. Član žirije Akrapović nagrade pozdravlja in dodaja: "Vsaka oblika promocije kakovostne glasbe je v tako medijsko revnem glasbenem okolju, kot je naše domače, vsekakor dobrodošla. Glasbene nagrade razumem in sprejemam le v takšnem kontekstu." Po njegovem mnenju so bile zadnje verodostojne nagrade, ki so jih v Sloveniji podeljevali pred zlatimi zidaki, zlati petelini in bumerangi. Akrapović poudarja, da spada med tiste, ki glasbo težko klasificirajo skozi nagrade in prva, druga, tretja mesta. "Toda pred dobrimi 12 leti sva si z Bojanom Krajncem, takratnim urednikom Studia City, omislila in splavila v obtok glasbene nagrade Studia City bumerang," sklene glasbeni 
urednik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.