Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Vrnitev premikajočih se žarkov in senc

Neven Korda Arhiv organizatorja
Večer preživite na otvoritvi razstave Nevena Korda z naslovom Vrnitev, ki se bo zgodila ob 21. uri v Galeriji Alkatraz na Metelkovi. Po otvoritvi boste ob 22.30 lahko občudovali umetnikov performans in se podali po vodeni razstavi.

Cilj instalacije Vrnitev je razstaviti pojem video na fizične realnosti kot so zajem svetlobnih informacij, njihova pretvorba v električni signal, manipulacija s konkretnimi oblikami video signala in vrnitev v svetlobno informacijo. Elektronsko sliko lahko gledamo s predmeti, ki jo prikazujejo 'na sebi', tako da slika sama sveti proti gledalcu, ali s predmeti, ki izžarevajo svetlobo in sliko nato prepoznamo v odboju z zaslona. Formalni ustvarjalec takšnega prostora ni fizični volumen temveč svetloba, vidna v zraku, ekranih in na odsevnih predmetih. Ambient Vrnitve poudarja barvo in obliko kot svoji prvinski sestavini.

Prostor Galerije Alkatraz bo v ambientalni interaktivni instalaciji umetnika Nevena Korde postal nestabilen prostor, poln svetlobnih odbojev, vrtečih se virov svetlobe in odbojnih površin. Ob vstopu v ta prostor, sestavljen iz premikajočih se žarkov in senc, bo gledalec s svojo telesnostjo takoj postal eden izmed ključnih delov celotne postavitve in obenem rezultat instalacije.

Razstava bo na ogled do 19. julija, cena vstopnice pa ni znana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.