Magazin > Film & Glasba & TV
62 ogledov

Vrnitev Sina morja

Moonlight Sky Andraž Kržič
1/3
Osebni arhiv
Nekdanji Moonlight Sky se bodo po petih letih nocoj kot Son of Sea ponovno združili v Orto klubu.

Zadnji koncert skupine Moonlight Sky, ki je zadnja leta nastopala kot instrumentalni trio, s pevcem in klaviaturistom Andražem Kržičem, se je zgodil februarja leta 2009 v Stari elektrarni. Septembra so se odločili, da vnovič združijo moči in se zaprli v prostor za vaje. Pred nocojšnjim vrnitvenim nastopom smo se pogovarjali z večinskim avtorjem Andražem Kržičem.

Ste se med petletno odsotnostjo tudi ukvarjali z glasbo?
Ves čas. Napisal sem tudi veliko novih pesmi, ki bodo služile kot nov material za naš naslednji album. Zelo rad komponiram, tako da novih idej mi nikoli ne zmanjka.

Nocoj boste tudi prvič v živo zaigrali vaš drugi album I Am, od izida katerega je minilo že kar nekaj let. Kako je ponovno oživljati stare pesmi, stara čustva?
Res je malce nenavadno, saj smo album izdali leta 2009, a glasba, če je dobra, lahko preživi skozi čas. Ko pa danes pišem nove pesmi, ugotavljam, da so drugačne in da pišem o drugačnih stvareh, z drugega vidika.

Kako daleč pa ste z novim, tretjim albumom?
Novo ploščo naj bi posneli v kratkem. Materiala je dovolj, treba ga bo le aranžirati z ostalimi člani skupine. V osnovi bo po vsej verjetnosti, tako kot pri prejšnjih izdelkih, jedro pesmi moje, ogrodje pa bomo sestavljali skupaj, takšen ustvarjalni proces nam namreč tudi najbolj odgovarja.

Imate zelo poetična imena. Prej Moonlight Sky, zdaj Son of Sea. Od kod prihajajo?
Son of Sea je prišel iz mojih misli o tem, da mora biti novo ime povezano z morjem. Zdi se mi, da dobro predstavlja našo glasbo, ki je, po mojem mnenju, globoka, mistična in močna. Kot morje. In njegovi sinovi.

Moonlight Sky oziroma ostali trije člani skupine, pa bodo še naprej uporabljali prvotno ime za koncertiranje kot instrumentalni trio. Se vam ne zdi, da znate s tem poslušalce zmesti?
Menjave imena znajo biti za poslušalce res konfuzne, vsaj na začetku, potem pa se ljudje, kot vsega, vedno navadijo. Sicer pa gre za skupino glasbenikov, ki skupaj ustvarjamo že 12 let, ne glede na to, kakšno ime nosimo in nocoj bomo po dolgem času spet na odru, torej na preizkušnji. Sledite pa nam lahko tudi na novi strani na Facebooku, kjer bomo objavljali vse novosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.