Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Vrnitev v vojni Cirkus Columbia

Ko izgine Divkov maček, se ob obljubljeni denarni nagradi ves kraj pridruži iska Žurnal24 main
Z oskarjem nagrajeni režiser filmov Nikogaršnja zemlja in Triaža Danis Tanović prikazuje romantično zgodbo Cirkus Columbia. Ogledate si jo lahko v Koloseju Ljubljana ob 20.30 in 22.50.

Bosna in Hercegovina leta 1991. Komunisti so ostali brez oblasti, Divko Buntić pa se vrne v kraj, kjer je odraščal, da prevzame družinsko hišo. Po 20-letnem izgnanstvu v Nemčiji se Divko vrne v rdečem mercedesu s seksi mladenko Azro, črnim mačkom Bonnyjem in polnimi žepi nemških mark.

Gotovina in sorodnik Ivanda, pred kratkim imenovani "demokratični" župan, pomagata Divku na silo izseliti odtujeno ženo Lucijo in 20-letnega sina Martina. Martin in Lucija imata srečo, ker po zapletu s policijo ne končata v zaporu. Odselita se v majhno in razpadajoče občinsko stanovanje.

Ko se Divko namesti v udobni hiši, poskusi stopiti v stik s sinom, ki ga nikoli ni poznal. Martina povabi živeti k sebi in bodoči ženi Azri. Lucija je zelo jezna, ko to izve, in se boji, da bo sin odšel k očetu. Martin mamo pomiri, toda mladi navdušenec nad CB radijskimi postajami še naprej naskrivaj obiskuje očetov dom, da uporablja opremo, ki jo je pustil tam.

Za vstopnico boste odšteli 5,55 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.