Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Vroči ritmi, ki pričarajo Kubo

Vsak od glasbenikov v orkestru ima velik glasbeni razpon različnih kubanskih rit Žurnal24 main
Vas v teh toplih dneh srbijo pete in mamijo vroči kubanski ritmi? Brez skrbi, šestega julija lahko zaplešete v prestolnici, kamor prihajajo kubanske glasbene legende.

V Slovenijo namreč prihaja Originalni Orkester Buena Vista Social Club®, ki bo v ljubljanskih križankah nastopil z Omaro Portuondo.

Legende kubanskih ritmov so leta 1997 izdale edini studijski album, ki jih je v trenutku izstrelil med zvezde tovrstne eksotične glasbe. Po izjemnem uspehu v preteklih letih, se 13-članski Orquesta Buena Vista Social Club® - ki predstavlja naslednike legend – vrača v Evropo.

Albumu, na katerem so bili zbrani kubanski glasbeniki, sta sledil še film Wim Wendersa ter serija mednarodnih turnej in albumov.

Na čelu zasedbe so štirje glasbeniki, ki so prepoznavni iz filma Buena Vista Social Club: trobentač Guajiro Mirabal, virtuoz Barbarito Torres, pozavnist Jesus “Aguaje” Ramos in kitarist/klaviaturist Manuel Galbán. Mlajšo generacijo talentiranih kubanskih glasbenikov predstavljata vokalist Carlos Calunga in vituozni pianist Rolando Luna. Tej novi ter razširjeni zasedbi kubanskih glasbenikov se bo pridružila pevka Omara Portuondo, članica originalne zasedbe Buena Vista Social Club, katere album iz leta 2008 Gracias je prejel latinskega grammyja.

V zadnjih nekaj letih so glasbeniki nastopili na razprodanih in znanih odrih kot so Paris Olympia, londonski Royal Albert Hall, in barcelonski Liceu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.