Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Vročica Nickel Stuffa

Nickel Stuff Primož Lukežič, SMG Ljubljana
V Slovenskem mladinskem gledališču se pustite očarati zanimivi predstavi Nickel Stuff, v kateri kot glavni igralec blesti Primož Bezjak. Uprizorili jo bodo ob 19. uri.

Nickel Stuff je Bernard-Marie Koltès ustvaril kot scenarij za film, na odru Slovenskega mladinskega gledališča pa bo zaživel v režiji Ivice Buljana, ki je na oder postavil že večino Koltèsovih del.

V londonskem baru Nickel, ki je namenjen predvsem plesu in kamor zahajajo v glavnem temnopolti gostje, se odvijajo "plesni dvoboji" v slogu Vročice sobotne noči (1977), ki je Koltèsa spodbudila k pisanju, navdih za osrednji lik Tonyja Allena pa mu je bil John Travolta. Zgodba se začne, ko v ta razmeroma zaprti prostor ene manjšinske skupnosti vstopijo pripadniki druge; njihova plesna tehnika temelji na drugačnih kulturnih vzorcih in idejah, tako da se na plesišču vname "boj" med skupinama.

Za vstopnico boste odšteli 15,50 evra, dijaki, študenti in upokojenci pa 9,50 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.