Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

"Vrtim tudi Umeka"

Armin van Buuren znorel Gavioli Žurnal24 main
Po izboru revije DJ Mag trenutno didžej številka ena na svetu bo 15. decembra nastopil na ljubljanskem Red Xmas Partyju.

Med letoma 2007 in 2010 ste bili v reviji DJ Mag izbrani za najpopularnejšega didžeja na svetu, lani ste bili drugi, letos pa spet prvi. Kaj vam to pomeni?
Ne vem. Sicer nisem bil osredotočen na to, da bi bil spet prvi, a o tem sanjam in potiho upam, da bom zmagal, saj mi potrditev oboževalcev pomeni veliko in sem glede tega zelo čustven.

Januarja lani ste nosečnost svoje žene Erike sporočili kar prek Twitterja. Kaj menite o uporabi družabnih omrežij v svojem zasebnem življenju?
Kar mi je všeč pri družabnih omrežjih, je to, da mi ni treba komunicirati prek klasičnih medijev, ki lahko tvoje izjave oblikujejo po svoje in te zato včasih izpadejo drugače, kot je bilo mišljeno. Na Twitterju sem to jaz in lahko neposredno komuniciram s svojimi oboževalci. Samo vtipkam sporočilo v svoj telefon in to je to – moja resnica in nobenega nesporazuma.

Vaš najljubši slovenski didžej je?
Umek je iz Slovenije, ne? On mi je zelo všeč. Pa Beltek. Tudi njegov zvok imam zelo rad. Menim, da oba sodita med najboljše producente na svetu.

Za deseto obletnico in 500. epizodo vaše radijske oddaje A State of Trance ste nastopili na petih celinah v petih zaporednih tednih s številnimi izvajalci. Kakšna je bila izkušnja?
Najprej naj povem, da me je hotel moj menedžer, ko sem mu povedal za idejo, ubiti. Prepričan je bil, da ne bo delovalo. Mislim, da postaja neodrsko didžejanje vedno pomembnejše. Veliko ljudi nima denarja in možnosti, da bi si didžeje ogledali v živo, zato sem hotel vse to omogočiti in ponuditi z vzdušjem partija. Razlika, ko poslušaš didžejanje v živo prek radia, je očitna. Podobno kot da bi stal prav tam na plesišču, in če zapreš oči, si na Ibizi. To je tista moč, v katero verjamem, in teh pet dogodkov, ki smo jih organizirali po vsem svetu, je res povezalo vse celine. Ko smo imeli denimo šov v Johannesburgu, so ljudje od tam govorili z ljudmi iz Mehike. Ljudje, ki so se spoznali na mojih dogodkih, so se tudi že poročili!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.