Magazin > Film & Glasba & TV
17 ogledov

Vrtinec ljubezni, poželenja in zakona

Predstava traja dve uri in nima odmora. (Foto: SNG Drama Ljubljana) Žurnal24 main
Komedijo Bumbar, ki so jo uprizorili zadnji dan prejšnjega leta, si lahko danes ob 20. uri ogledate na velikem odru Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica.

Bumbar (1896) avtorja Georgesa Feydeauja ima med njegovimi igrami prav posebno mesto, saj je prva od njegovih komedij, ki je bila leta 1951 uvrščena v repertoar Comédie-Française in mu prislužila ovacije navdušenih kritikov in oznake kot "klasik" in "največji za Molièrom".

Tema je zakonska (ne)zvestoba, ki zaplete klobčič navzkrižnih razmerij kar petih zakonskih parov in ljubimcev, ki se v hotelu sumljivega slovesa bliskovito izmenjujejo v vseh mogočih kombinacijah zalezovalcev in skrivačev. Feydeau ohranja svojo prepoznavno obrtno dodelanost strukturiranja komedije in vrtoglave mehanizme peripetij izvede v izpiljenem, matematično natančnem ritmu. Farsično razuzdanost spremljajo impulzivni dialogi in situacije, ki so vedno znova posrečeno umeščeni v kočljivo troedinost ljubezni, poželenja in zakona.

Cena vstopnice je 18 evrov za parter in 14 za balkon. Upokojenci, dijaki, nezaposleni in abonenti boste za parter odšteli 14 evrov, za balkon pa 10.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.