Magazin > Film & Glasba & TV
12 ogledov

Vrtoglava vsota za Lennonovo besedilo

Besedilo je napisal John Lennon. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Na dražbi pričakujejo, da bo besedilo pesmi A Day in the Life, ki ga je na roko napisal pokojni John Lennon, prodano za 700 tisoč ameriških dolarjev.

18. junija bodo v New Yorku postavili na dražbo list papirja, ki je popisan na obeh straneh. Besedilo je napisano s črnilom, na njem pa je nekaj popravkov in drugih opomb, zapisanih z rdečo barvo. Skladba je sicer zadnja na osmem studijskem albumu britanske skupine The Beatles Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band iz leta 1967.

Revija Rolling Stone je skladbo uvrstila na 26. mesto petstotih najboljših skladb vseh časov, sam album pa je osvojil štiri grammyje.

Avkcijska hiša Sotheby's, ki bo dala besedilo na dražbo, je skladbo poimenovala kot "revolucionarno pesem, ki je obeležila Beatle pri prehodu s pop ikon do umetnikov".

Trenutni rekord, ki so ga dosegli s prodajo besedila skupine The Beatles, je skladba All You Need Is Love, ki je leta 2005 dosegla vrednost enega milijona ameriških dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.