Magazin > Film & Glasba & TV
73 ogledov

Vse, kar politiki niso

Aleš Češnovar, Bard, Niet, foto: arhiv organizatorja, promo Anja Armič
Bard. Nova skupina ustanovnega člana Nietov Aleša Češnovarja danes predstavlja svoj prvenec.

Bard je sveža glasbena skupina na slovenski glasbeni sceni, katere idejni vodja je Aleš Češnovar, kitarist in pevec ter eden od treh (poleg Igorja Dernovška in Primoža Habiča) ustanovnih članov legendarnih Nietov leta 1983. Danes ob 15. uri bodo v Kinu Šiška predstavili istoimenski prvenec.

Punk imel bolj za držo

Na ploščku, ki ga krasi 11 avtorskih skladb, so sodelovali številni (pri)znani domači glasbeniki: od Vaska Atanasovskega in Dejana Lapanje do Severe Gjurin. Na odru pa bo ime Bard zastopal trio – Češnovarju se bosta za nastope v živo pridružila bobnarka Nataša Zamida in basist Yuri Baron. Kam pa so izginili punk in žagajoče kitare? "Punk sem imel vedno bolj za držo kot za glasbo. Biti samosvoj – v tem sem bolj punk od Nietov. Sem iskren v tem, kar delam, in takšne, drugačne plošče, kot je ta, danes pri nas zlepa ne najdeš. To je punk!" pojasnjuje Češnovar, ki si je ime skupine izposodil pri starih ljudskih pevcih, ki so bili predvsem vsebinski oziroma, kot dodaja sam, "vse, kar politiki niso".

V studiu pop, v živo rock

Da je nastal samostojni projekt, pa so bili vseeno krivi prav Nieti, saj jim je po vnovični združitvi leta 2008 Češnovar predstavil svoje nove skladbe, ki pa jih preostali člani niso sprejeli, zato je začel iskati bend in sotrpine našel v dveh mlajših glasbenikih. "Čeprav so posnetki na plošči morda lahko interpretirani zelo kantavtorsko, kot pop ali celo etno, vam zagotavljam, da v živo vseeno zvenimo veliko bolj rockersko," dodaja Češnovar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.