Magazin > Film & Glasba & TV
36 ogledov

"Všečno, a brez presežkov"

Manca Špik meni, da so Lenino (na sliki) skladbo Satellite preveč spopulariziral Žurnal24 main
Včerajšnji zmagi Nemčije na letošnji Evroviziji je zaploskala tudi nemška kanclerka, slovenski glasbeniki pa Leninega hita Satellite ne kujejo v zvezde.

Z 246 točkami je včeraj slavila 19-letna Lena Meyer - Landrut, ki je s pesmijo Satellite navdušila 18 tisoč glavo občinstvo in 120 milijonov gledalcev pred televizijskimi ekrani.

Nad izborom pesmi Evrovizije pa so bolj kritični slovenski glasbeniki. "Pesem je lepa, čeprav so mi pri srcu bolj temperamentne pesmi, balkanske in podobne. Vsaka pesem je bila po svoje lepa in vsaka je imela v sebi nekaj posebnega," je za Žurnal24 povedal Mišo Kontrec, član skupine Langa, ki je na letošnji EMI pristala na tretjem mestu. Da Satellite ni glasbeni presežek, meni tudi Brigita Šuler. "Zelo všečno, vendar brez presežkov. Pričakovala sem, da bo zmagala malce drugačna pesem, veliko je bilo dobrih interpretov," je dejala.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Finale bi si zaslužila Šulerjeva
Slovenski predstavniki, Ansambel Roka Žlindra in Kalamari v Oslu niso navdušili, saj so v četrtkovem polfinalu s šestimi točkami pristali na predzadnjem, 16. mestu. "Korektno so naredili svoje, čeprav se mi zdi, da so bili malo manj sproščeni, kot so bili na EMI, kjer so bili bolj razigrani," nam je zaupala Nuša Derenda, ki meni, da za finale niso bili dovolj prepričljivi. Podobnega mnenja je tudi Šulerjeva, ki je prepričana, da bi se sama odrezala veliko bolje. "Glede na to, da sem tudi sama tekmovala na EMI, malo za hec, malo za res, sem prepričana, da bi si moja skladba Para me prej zaslužila finale."

Medtem, ko je Slovenija že tretje leto zapored ostala brez finalnega obračuna, pa se zmage ne veseli le Nemčija, temveč tudi nemška kanclerka Angela Merkel. Kot je dejala za nemški Bild, jo je Lena prepričala s svojo naravnostjo in toplino, poudarila pa je, da je pevka čudovit primer mlade Nemčije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.