Magazin > Film & Glasba & TV
36 ogledov

Vsi drugačni, vsi čudni

Vsi drugačni, vsi čudni Nejc Saje, LG Ljubljana
Ob 11. in 17. uri bodo v Lutkovnem gledlaišču Ljubljana uprizorili lutkovno predstavo Vsi drugačni, vsi čudni, katere naslov se poigrava s sloganom "Vsi drugačni, vsi enakopravni".

Slikanica Drugačen, ki je leta 1997 prejela nagrado Unesca za otroško in mladinsko literaturo v službi spodbujanja strpnosti, je navdihnila ustvarjalce predstave Vsi drugačni, vsi čudni, da so zasnovali nekoliko drugačno gledališko, lutkovno in glasbeno pripoved z navdihom burleske o prijateljstvu za najmlajše.

Pokukali boste v življenje delavke v tovarni igrač, kjer je vse narejeno po istem kopitu. Nekega dne se z eno od igrač odpravi domov in sreča cirkus, kar obrne njen svet na glavo. Počasi se spreminja in svojemu življenju dodaja barve, česar pa tovarniška igrača ne sprejme dobro. Posmehuje se ji, ker se je spremenila, zato si zašije mehko igračo, drugačno od prejšnje.

Se bosta igrači sprejeli? Bodo vse tri našle skupni jezik?

Za vstopnico za predstavo, ki traja 35 minut in je primerna za otroke od tretjega leta dalje, boste odšteli 4,5 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.