Magazin > Film & Glasba & TV
20 ogledov

Vstopite v praznino halucinacij

Vstopite v praznino Kinodvor
Vsako nedeljo si v Kinodvoru lahko ogledate predstavo, ki ste jo v času predvajanja v kinematografih zamudili. Tokratni film za zamudnike je V praznino (Enter the Void), ujemite ga ob 19. uri.

Oscar (Nathaniel Brown) se je s sestro Lindo (Paz de la Huerta) pred kratkim preselil v Tokio. On preprodaja sintetične droge, ona dela kot striptizeta v nočnem lokalu. Oscarja neke noči med racijo obkolijo policisti in ga ustrelijo. Medtem ko njegovo telo umira, se Oscarjev duh – zvest obljubi, da sestre ne bo nikoli zapustil – vztrajno oklepa tega sveta. Ko blodi skozi mesto, postaja njegova percepcija vse bolj izkrivljena in njegove vizije vedno bolj mračne. Preteklost, sedanjost in prihodnost se prepletajo v vrtincu halucinacij.

Psihedelična melodrama Gasparja Noéja (Nepovratno), velikega provokatorja, mojstra perverzije in transgresije, je hipnotični trip skozi življenje, smrt in eksistenco med njima. Film je sanjski eksperiment digitalnih efektov, halucinantnih podob, ambientalne elektronike in evforičnih barv, ki je v Cannesu 2009 razdvojil kritiko in občinstvo.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.