Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

Vznemirljivo Pohujšanje po Cankarjevo

Pohujšanje v dolini šentflorjanski Žiga Koritnik, SMG Ljubljana
Pohujšanje v dolini šentflorjanski ima tudi gledališko preobleko. Ogledate si jo lahko ob 19. uri v Slovenskem mladinskem gledališču v Ljubljani.

Danes, na začetku 21. stoletja, ko smo že prekoračili stoletnico nastanka te farse, Cankarjevo Pohujšanje v dolini šentflorjanski vznemirja gledališče zaradi svoje dionizičnosti, odprte oblike in aktualne vsebine. Ivan Cankar je sodobnik, saj s svojo etiko in estetiko odzvanja v naših glavah zaradi temeljnosti vprašanj, ki si jih zastavlja, in živosti umetniških odgovorov, ki jih uteleša.

Vito Taufer, veliki mojster avtorskega in živega gledališkega branja klasike, bo to Pohujšanje ob pomoči igralskega ansambla Slovenskega mladinskega gledališča odčaral, da bo na odru zaživelo v vsej ostrini in neposrednosti.

Čas je torej za to, da se po desetih letih pomilenija, v časih, ki prinašajo veliko nerazrešenih vprašanj, dilem, stisk, te pa postajajo vedno očitnejši del  vsakdanjika, pustite "pohujšati" žaru gledališke "norosti" Ivana Cankarja v nenavadnem in svežem avtorskem videnju Tauferja, ki bo v dvorano našega gledališča zarisal zemljevid naše notranje in zunanje doline šentflorjanske.

Cena vstopnice je 9,50 evra za študente, dijake in upokojence, za ostale 15,50 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.