Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Vztrajna Železna lady

Železna lady Kolosej
Vsako nedeljo si v Kinodvoru lahko ogledate predstavo, ki ste jo v času predvajanja v kinematografih zamudili. Tokratni film za zamudnike je Železna Lady (The Iron Lady), ujemite ga ob 19. uri.

Režiserka uspešnega mjuzikla Mamma Mia, Phyllida Lloyd, predstavlja navdihujočo biografsko zgodbo prve britanske premierke Margaret Thatcher (Meryl Streep).

Po vstopu v politiko skuša Margaret podreti družbene in politične stereotipe, vendar med strankarskimi kolegi ne najde razumevanja. S pomočjo neizmernega osebnega odpovedovanja in stoične drže se ji uspe prebiti na čelo stranke in na volitvah prevzame vodenje države.

Toda srhljivo obdobje hladne vojne in grožnja spopada za Falklandsko otočje, jo pripeljeta pred vedno večje politične in osebne preizkušnje. Film je prejel zlati globus in oskarja za najboljšo žensko vlogo.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.