Magazin > Film & Glasba & TV
32644 ogledov

Wow, kaj so naredili iz Anine pesmi: "To si zasluži finale Eurosonga!“

ana soklič
Ana Soklič združila moči s Perpetuum Jazzile.

Skupaj smo veličastni – fraza iz besedila letošnje predstavnice Slovenije na Evroviziji je na najlepši mogoč način povzela bistvo razmišljanja članov vokalnega orkestra Perpetuum Jazzile. Skladba Amen, ki jo bo na Evroviziji predstavila Ana Soklič, zdaj dobiva okrepljeno zvočno moč. 

Čeprav je koronaobdobje fizično oddaljilo tudi člane Perpetuum Jazzile, jih je vedno znova (v virtualni prostor) nazaj združevala glasba. Tako je ob spremljanju letošnje predstavitve pesmi, ki bo Slovenijo zastopala v Rotterdamu, nastala ideja, da se združi veličina pesmi z glasovi 31-članskega vokalnega orkestra Perpetuum Jazzile. 

"Bil je res izziv. Sploh zaradi časov, v katerih smo trenutno in čisto zares nimamo vaj v živo. Je pa res, da smo vedno spretnejši tudi z vajami po spletu, zato smo hitro šli v akcijo. Ne morete si predstavljati, kakšno je bilo veselje, ko smo se po letu dni znova srečali v studiu in na snemanju videospota," so priznali Perpetuumi. 

Ana Soklič si je skladbo želela predstaviti tudi malo drugače, kot jo pozna evrovizijsko občinstvo. "Ker sem Perpetuum Jazzile vedno občudovala zaradi njihove raznolikosti in odličnosti – pa seveda ne pozabimo tudi njihovih uspehov zunaj slovenskih meja – ni bilo dileme, da so bili oni moja prva asociacija za to sodelovanje," je o sodelovanju spregovorila slovenska predstavnica na izboru za pesem Evrovizije 2021 Ana Soklič.

To je že drugi "izlet" Perpetuum Jazzile na območje evrovizijskega blišča, saj so prvič v sklopu Evrovizije sodelovali z dvojcem Maraaya. "To je bilo res veselje. Vsi smo veliki oboževalci Evrovizije in glede na to, da smo že imeli nepozabno izkušnjo s skladbo Here4You, je bilo navdušenje do stropa in naprej. Ana je izredna vokalistka in v čast nam je sodelovati z njo," so povedali člani vokalnega orkestra. 

Nova različica pesmi je bila zelo dobro sprejeta tudi med oboževalci Eurosonga. "Veliko boljša od dolgočasne in neizvirne ESC različice. Veliko bolj zanimivo in izvirno. Njen glas bolj sije. To bi morali poslati na ESC. Zveni odlično,“ je pod skladbo komentator, nekdo drug pa je dodal: "To si zasluži finale.“

Sicer pa se vsi strinjajo, da je naša pesem podcenjena in da si Ana vsekakor zasluži finale.


 

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 21:17 03.maj 2021.

    sramota. in kje je tu kaj od Slovenije ? firbec me je dajal kaj so naredil in zdej vem kaj so naredil. točno to kar poje originalna pesem, ki ima naslov, ki ga nekako opisuje naslov članka. look what they ...prikaži več done to my song, mom, they turn it up side down. sej moram "po domač" napisat da boste sploh kapiral.