Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

X Factor ima Demetra!

Finale X Factor
1/47
Žurnal24 main
Zmagovalka X Factorja je Demetra Malalan, ki je v superfinalu premagala Matijo Jahna.

Petnajstletna Demetra Malalan je velika zmagovalka šova X Factor. Gledalci so sprva iz boja izločili skupino In&Out, v nadaljni bolj pa poslali Matijo Jahna in Demetro. Medtem je bilo v studiu čutiti neodobravanje s strani najstnic, ki so s solzami in jeznim butanjem z nogo ob tla protestirale ob njihovem odhodu iz šova. Sledila sta še nastopa Demetre in Matije, nato pa so gledalci odločili, da si zmago najbolj zasluži Demetra. "Sploh ne morem verjeti, ne dojemam, da sem zmagala, kljub temu, da vem, koliko sem se trudila. Sanje so se mi uresničile. Nisem si predstavljala, to je najlepše, kar se mi je zgodilo," nam je zaupala takoj ob zmagi. Matija ni razočaran, Demetri je zaželel vso srečo. "Absolutno sem vesel za Demetro in ji privoščim iz vsega srca. Sem pa najbolj srečen človek na svetu, ker sem prišel v finale, to je začetek mojih sanj. Marsikaj že pripravljam, pustimo se presenetiti. Ob strani mi bo absolutno stala Jadranka, saj je največji plus to, da me je v tako kratkem času pripeljala tako daleč."

Ponosen mentor Damjan Damjanovič pa je ob zmagi svoje varovanke povedal: "Ko sem prvič slišal Demetro, sem vedel, da je ena izmed redkih izjemnih talentov. Že na začetku je pokazala, da sodi v najožji krog favoritov."

Vsi trije finalisti so se v zadnji oddaji predstavili z dvema skladbama, od katerih so jim eno dodelili žirantje, druga pa je bila duet z znanimi slovenskimi glasbeniki (Tabu z Demetro Malalan, Big Foot Mama z Matijo Jahnom in Maja Keuc z In&Out). Gledalci so iz boja izločili In&Out, Matija in Demetra pa sta še zadnjič nastopila s pesmima, ki sta ju izbrala sama.

Matija se je kot prvi predstavil s pesmijo Wind of Change (Scorpions), kar sta žiranta Damjan in Aleš komentirala z besedami: "Matija se je zelo pripravil na nastop in mislim, da je vložil veliko sebe, jaz mu čestitam," je povedal Damjan, Aleš pa dodal: "S svojo štirioglato angleščino si zelo simpatičen, skozi cel šov si bil revolucionar in tale komad je pravšjni za nocoj." Njegov nastop z Big Foot Mamo pa je bil pravo presenečenje. "Ti si rocker in pusti tista jajca pri miru," je zaključil Damjan. Demetra je najprej zapela umirjeno pesem Smile (Nat King Cole), nato pa s Tabujevci zasijala v povsem drugi luči. "Me je malo skrbelo, kako bo zapela to pesem, ker je ena mojih najljubših, ampak se je s Tino odlično ujela. Čestitke!" je komentirala Jadranka. In&Out so najprej zapeli pesem Chasing Cars (Snow Patrol), nato pa nastopili z Majo Keuc, s katero so zapeli Majino pesem Ta Čas. Žal njihova nastopa nista prepričala gledalcev.

Za tretji nastop si je Matija izbral pesem Who Wants To Live Forever (Queen(, pri čemer mu je Aleš še enkrat svetoval, naj se drži rockerskih vod, Jadranka pa, naj sledi svojemu notranjemu glasu. Demetra je med zadnjim nastopom zapela pesem If I Ain't Got You (Alicie Keys), kar je občinstvo pospremilo z bučnim aplavzom. Jadranka je bila nad nastopom razumljiva navdušena, njen nastop je komentirala takole: "Nekateri svoj glasbeni izraz iščejo vse življenje, ti draga moja, pa ga imaš pri petnajstih letih," Aleš in Damjan pa sta si bila enotna, da je enkratno zaključila šov.

Koga si je za zmagovalca želela žirija?

"Vsi, ki so si priborili nastop v živih oddajah, so postali zmagovalci," je pred finalno oddajo povedal Damjanovič, prav tako diplomatska sta bila tudi druga dva žiranta. "Tudi jaz bi rekla, da so zmagovalci prav vsi, saj so zmogli izjemno naporno in težko tekmovanje izpeljati visoko profesionalno," nam je zaupala Jurasova, Uranjek pa dodal: "Zmage so si zaslužili vsi, ker so dobri in so se nagarali."

Šov, ki je trajal od 18. marca, je ustvarjalo več kot 130 ljudi, nanj se je prijavilo 1.300 kandidatov, v finale pa so se uvrstili le trije: 28-letni Matija, ki ga je v X Kampu urila Jadranka, 15-letna Demetra pod vodstvom Damjana in ljubljenci najstnic, skupina In&Out, ki so se urili pod vodstvom Aleša.

Komentarjev 1
  • Fulmmer 09:24 25.junij 2012.

    Vse skupaj je itak samo zaslužiti čim več denarja na račun naivnih esemesarjev in reklam, na koncu jim je "uspelo" da so v finale prišli vsi trije žirantje....