Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Yu Go! veselica na posk(a)ok

3. studijski album RFPS bo aprila 2011 izšel za ameriško založbo Megalith, ki je Žurnal24 main
Na odru Šiške se bodo prerivali, poSKAkovali in SKAndirali domači ska ambasadorji Red Five Point Star, njihovi francoski kolegi Joke in hrvaški ska-punk heroji Kawasaki 3P.

Za trboveljske Red Five Point Star je leto 2011 prelomno, saj jih po intenzivnih turnejah – med drugim po Južnoafriški republiki, Bocvani in Svaziju – čaka izid 3. studijskega albuma za največjo ameriško ska založbo, ki ji bo sledila tudi ameriška turneja skupaj s The Toasters.

Njihovi francoski kolegi Joke so eksploziven bend, ki šteje osem članov in je s svojo zanimivo zmesjo punka, reggaeja, soukoussa, rocka in hip-hopa popolnoma navdušil publiko na Balkanu, na njihovem nedavno izdanem albumu pa gostujejo številni glasbeniki iz regije, ki jih sicer najdemo v hrvaških zasedbah ST!llness, Antenat, srbskih Zion Crew in slovenskih Red Five Point Star.

Zagrebški ska punkerji Kawasaki 3P so z albumom Idu Bugari prepričali tako občinstvo kot kritike, saj so na hrvaškem pobrali vse glasbene nagrade (Porin, Zlatna Kogla, nagrada hrvaških kritikov), album pa je bil tudi najbolj prodajan album na hrvaškem v letu 2009.

Štartna lista SKAkanja:
20:30 vrata
21:00 Joke
22:00 Kawasaki 3P
23:15 Red Five Point Star

Vstopnica vas bo danes stala 10 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.