Magazin > Film & Glasba & TV
40 ogledov

"Z Angelino sva se odlično ujela"

Rade Šerbedžija bo imel 11. oktobra koncert v mariborskem Rožmarinu; odvil se bo Žurnal24 main
Rade Šerbedžija. Igralec in glasbenik o mariborskem koncertu in Angelini Jolie.

Na čigavo povabilo prihajate v Maribor?

Povabila me je prijateljica in odlična režiserka Janja Glogovac, ki pripravlja projekt Space of Art. Ta projekt absolutno podpiram. V Mariboru v sklopu tega pripravljamo tudi moj koncert. Obiska se že veselim, saj v tem mestu nisem bil že leta.

 

Ali sodelujete s še katerim slovenskim umetnikom?

V stiku sem s Tomažem Pandurjem, s katerim pripravljava projekt za čas, ko bo Maribor evropska prestolnica kulture 2012. Več vam ne morem povedati, saj je še vse v Pandurjevem laboratoriju.

 

Angelina je čudovita igralka in fantastična oseba. Ko sva se pred dvema tednoma v Budimpešti prvič srečala, sva večerjala skupaj kar pet ur. Odlično sva se ujela.
 

Igrali boste v filmu Angeline Jolie, ki se prvič preizkuša kot režiserka. Kdaj boste začeli snemanje?

To soboto v Budimpešti. Lokacije bodo na Madžarskem ter tudi v Bosni in Hercegovini. Največ kadrov bo posnetih v Sarajevu in njegovi okolici.

 

Veliko se je govorilo o tem, da ste poleti povabili Angelino na Brione na vašo gledališko predstavo in da ste jo na koncu čakali zaman. Ali to drži?

Nisem je povabil, ampak je želela priti na Brione; ker je veliko slišala o našem gledališču, nas je hotela obiskati. Že takrat smo bili namreč veliko v stiku zaradi snemanja filma in moje vloge v njem. Zaradi velikega zanimanja novinarjev se je pozneje odločila, da je ne bo, sicer pa bi s seboj pripeljala tudi otroke.

 

Angelina Jolie | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Kako je navezala stik z vami in vas povabila k sodelovanju?

V stiku sva že več kot dva meseca. Preprosto je želela, da prav jaz igram v njenem filmu. Poklicala je mojo agencijo, pri kateri so ji dali kontakt. Slišiva se po telefonu in prek elektronske pošte.

 

Kaj bi lahko povedali o njej?

V veliko čast mi je, da bom sodeloval z njo. Je čudovita igralka in fantastična oseba. Je tudi intelektualka in humanitarka, kar je zame res pomembno. Ko sva se pred dvema tednoma v Budimpešti prvič srečala, sva večerjala skupaj kar pet ur. Imel sem občutek, da jo poznam že več let. Odlično sva se ujela.

 

Pred snemanjem filma je Željko Mitrović dejal, da mu je Angelina ponudila sodelovanje pri snemanju filma, vendar naj bi jo zavrnil, češ da je film protisrbski. Ali to drži?

Točno vam lahko povem, kaj mi je o tem rekla Angelina. Dejala je, da nikoli ni spoznala Mitrovića in da nihče iz njene ekipe ni bil z njim nikoli v stiku. Nihče od njenih mu tudi ni pošiljal ne scenarija ne česa drugega. Te govorice niso bile resnične.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.