Magazin > Film & Glasba & TV
13 ogledov

Z bobni nad predsodke

Med nastopajočimi bo tudi Maša Kagao Knez, ki zastopa društvo Baobab, organizato Žurnal24 main
Festival Baofest. Mednarodni festival afriške kulture bo obarval Ljubljano od jutri do 2. oktobra.

Plesni nastopi, koncerti, sodobna multimedijska scenska umetnost in inovativni pedagoški pristopi ter raznovrstna literatura so na programu osemdnevnega povečini brezplačnega festivala. Z Baofestom želi organizator, društvo Baobab, predvsem razbiti omejujoče predsodke o afriški kulturi.

Otroci potujejo v Afriko
Afriško dogajanje se bo začelo ob 11. uri v atriju Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti, kjer bo potekala delavnica za otroke od četrtega leta, na kateri bodo z glasbo in plesom spoznavali afriško izročilo. Ob 19. uri bo Kagao Knezova predpremierno predstavila plesni solo Rojena zunaj svoje vasi, uro pozneje pa bo koncert zasedbe Les Frères Sanou iz Burkine Faso.

Učenje plesa in bobnanja
V sklopu festivala v Studiu Baobab pripravljajo tudi delavnice plesa in bobnanja, ki jih bodo vodili priznani ustvarjalci afriške umetnosti. Vsi mentorji se bodo tudi predstavili na večernih nastopih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.