Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Z decibeli proti nasilju

Glavna atrakcija Žura z razlogom bo londonski indie rock bend Klaxons, najbolj z Žurnal24 main
9. Žur z razlogom. Glavni trg v Mariboru naj bi jutri zasedlo na tisoče mladih iz vse države.

Za simbolični evro vstopnine, ki jo boste lahko plačali na prizorišču dogodka ali prek portala Vodafone live!, boste od 17. ure deležni drugega mariborskega Žura z razlogom, ki mu je tudi letos uspelo privabiti zvezdnike svetovnega slovesa – medtem ko je novembra navduševala ameriška psihedelična zasedba MGMT, bodo jutri nastopili pionirji britanske rock'n'rave scene Klaxons.

priponka Nasilje je out | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Ozračje Žura, ki ima tradicionalno tudi dobrodelni značaj, bodo ogrevali še italijanski trio Low Frequency Club, ki pluje v vodah elektrofunka, in tri perspektivne domače zasedbe – melodični rockerji Gutti, Qualiass & Yanoosh s fuzijo elektronskih ritmov in futuristično-mistični koroški ZircuS.

Zbrana sredstva bo prejel Beli obroč Slovenije, ki bo z denarjem opremil prijazne sobe po Sloveniji, namenjene zaslišanju otrok, ki so žrtve kaznivih dejanj.

Zabava in dobra glasba za dvig zavesti
V času, ko se veliko govori o apatiji mladih in njihovi nezainteresiranosti za družbeno-politično dogajanje, so organizatorji Žura z razlogom optimistični.

Z zbranimi sredstvi bo Beli obroč Slovenije opremil prijazne sobe po Sloveniji, namenjene zaslišanju otrok, ki so žrtve kaznivih dejanj.

“Svetovni trendi kažejo, da je gospodarski krizi navkljub skrb za soljudi zelo pomembna, saj sta donatorstvo in prostovoljstvo v porastu. Čeprav v Sloveniji ta tradicija ni tako razvita, naše interne raziskave kažejo, da mladi vedo, čemu je namenjen Žur z razlogom, kako lahko prispevajo vstopnino z namenom in kdo je prejemnik sredstev,” pojasnjuje Maja Ilec iz Simobila.

“Ravno zaradi pomanjkanja tradicije prostovoljstva in donatorstva v Sloveniji, predvsem med mladimi, smo jim želeli problematiko nasilja in potrebo po pomoči soljudem približati na način, ki jim je blizu – z zabavo in dobro glasbo. Zavedamo se, da so to drobni koraki na poti premikanja miselnosti, vendar verjamemo, da dolgoročno pomembno prispevajo k spremembam navad in razmišljanja. Pogosto je že samo zavedanje, da težava obstaja, velik korak na poti k njeni rešitvi. Morda bo kdo izmed obiskovalcev ravno zaradi obiska Žura z razlogom znal prepoznati stisko prijatelja, ki doživlja nasilje na lastni koži, in mu želel pomagati.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.