Magazin > Film & Glasba & TV
36 ogledov

Z Egonom vstopite v Hišo pravljic

Hiša pravljic Kinodvor
Ob 16.45 bo v Kinodvoru na sporedu ljubka risanka Hiša pravljic (Kérity la maison des contes), še pred njo pa bodo zavrteli predfilm Egon klobuk.

Poletne počitnice so tu! Sedemletni Natan, sestra Angelika in njuna starša se odpravijo v počitniško hišo ob morju, kjer je nekoč živela njihova teta Elenora. Peščena plaža je priložnost za spuščanje zmaja, izdelavo gradov, kopanje rovov in igro z rakci. Prav tam pa Natan, Alica in Beli zajec doživijo čisto pravo pustolovščino. Alica in Beli zajec? Seveda, v Hiši pravljic oživi vrsta pravljičnih junakov, tudi Rdeča kapica in volk, Pepelka, Aladin, Kralj Artur, Ostržek, Guliver, Trnuljčica, Sneguljčica, Obuti maček, Deklica z vžigalicami, Peter Pan, Lačko in Grozovilda. V Natanu vsi razen sitne Grozovilde, ki ga pomanjša, prepoznajo Elenorinega naslednika v njeni veliki knjižnici. Naložijo mu pomembno nalogo: zaščititi mora like, da bodo dolgo živeli in da bodo otroci po vsem svetu lahko poslušali pravljice. Zato mora Natan prebrati čarobni urok, ki se nahaja v knjižnici. Toda deček še vedno ne zna brati! Vse bolj verjetno se zdi, da bodo pravljični junaki izginili in da bodo otroci poslušali le še resnične zgodbe. Bo pogumnemu Natanu uspelo rešiti knjižne junake? Se bo naučil brati?

Hiša pravljic je animirani celovečerec z zdravim odmerkom magičnega realizma. Film z ekspresivno likovno zasnovo, čustveno in učinkovito glasbo ter prepričljivo zgodbo o pomenu literarnih temeljev za odraščajoče otroke daje videz in občutek izrazite pristnosti. Kot pravi Dominique Monféry, naj bi film izražal občutke otroka, ki je navdušen nad pol resničnim in pol fantazijskim svetom. Ko je bila teta živa, je njena zbirka Natana uvedla v polje domišljije; zdaj, ko je ni več, pa mu iste zgodbe želijo predstaviti resničnost.

Pred risanko bodo predvajali predfilm Egon klobuk, v katerem Egon svoja čustva in razpoloženjska stanja izraža skozi svoj klobuk, ki ob tem ustrezno spreminja barvo in obliko. Pri njegovih dogodivščinah ga spremlja modri kuža, ki Egonu pomaga in ga ob tem uči o pomembnosti sodelovanja in medsebojne pomoči.

Redna cena vstopnice je 4,25 evra, člani Kluba Kinobalon pa boste zanjo odšteli tri evre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.