Magazin > Film & Glasba & TV
3 ogledov

Z jupolom brisali sledove

"Smo mladi, neresni, energični, polni idej in traparij," pravijo člani skupine I Žurnal24 main
Skupina I. C. E. predstavlja svoj prvenec Na liniji. Za skladbo Kje si zdaj so posneli videospot, zaradi katerega so pozno v noč z jupolom brisali svoje sledove.
Kako bi se predstavili nekomu, ki vas ne pozna?
"Zdeeeeej me ni doma, glavno da se ti ne sanja, kam sem šla …" Po našem mnenju bi se za zdaj verjetno najučinkoviteje predstavili prav z našim komadom Na liniji, ki so ga poslušalci odlično sprejeli, poleg tega pa nas nekako najbolje opisuje. Smo mladi, neresni, energični, polni idej in traparij.

Kdaj in kako se je začela vaša zgodba?
Naša zgodba se je začela leta 2005, ko je Renata iskala svoj spremljevalni bend. Takrat je namreč razmišljala o soloprojektu, potrebovala pa je fante, ki bi jo glasbeno podprli na odru. V stik smo stopili preko prijatelja in kitarista Mateja Mršnika, ki je Renato zastopal na založbi Dallas Records. Dogovorili smo se za nekaj vaj, da bi videli, pri čem smo, in hitro ugotovili, da nas veže veliko več kot le preigravanje komadov. Avtorske ideje so se hitro začele rojevati in tako se je skotil mladič I.C.E.

Kaj lahko najdemo na vašem prvencu?
Naš prvenec predstavlja našo mladostniško ustvarjalno obdobje, povezano z eksperimentiranjem v iskanju lastnega zvoka in identitete. Na albumu je 12 žanrsko precej različnih komadov, ki zaplujejo v različne podzvrsti pop rocka. Slišni so vplivi dancea, funka, r’n’b-ja in klasičnega rocka. Album je nekakšnen izraz naše energičnosti in odprtosti za vse glasbene stile.

Kdo vam piše skladbe?
Skladbe pišemo sami, prav tako tudi besedila in aranžmaje. En komad na albumu (Pojdi v stilu) pa je plod Francija Zabukovca in izhaja še iz obdobja pred I.C.E.. Napisan je bil za Renato, in ker nam je bil zelo všeč, smo Francija prosili, ali ga lahko uvrstimo na naš prvenec.

Imate kakšne vzornike? S katerim izvajalcem bi si najraje delili oder?
Težko bi govorili neposredno o vzornikih, vsekakor pa nam je všeč ogromno glasbe različnih zvrsti. Če pa bi oblikovali svoj sanjski izbor glasbenikov, s katerimi bi si delili oder, pa bi oder moral biti zelo zelo velik, da bi se lahko vsi stlačili nanj. Npr. Steven Tyler, Michael Jackson, Pink, John Mayer, celotna zasedba starih G’N’R … in še in še.


Koncert bo po njihovih besedah glasen in rockovsko obarvan. © Dallas

 
Kaj si boste najbolj zapomnili s snemanj videospotov?
To, da je najbolj luštno vedno po tem, ko je snemanja konec. Hec. Verjetno prav dogodka s snemanja našega zadnjega spota za pesem Kje si zdaj, kjer smo z našimi "Do It Yourself" kulisami zdemolirali omet v prelepo ohranjeni kulturni dvorani. Poleg tega pa tudi nadaljnji preostanek te noči, ko smo pozno v noč z jupolom brisali sledove našega vandalizma.

Za videospot Kje si zdaj ste sami napisali scenarij. Nameravate nadaljevati pisanje scenarijev za svoje videospote?
Načeloma ja, sicer pa odvisno od tega, za katere komade se bomo odločili posneti spot. Za določene komade imamo namreč ogromno idej, kako bi bila videti spot in scenarij, za druge pa manj.

Kakšne cilje ste si zastavili? Kakšni izzivi so še pred vami?
Naš glavni cilj in izziv je priprava drugega albuma, za katerega se bomo močno potrudili, da bo še veliko boljši kot prvi. Zaenkrat namreč glede na dosedanje ideje vemo predvsem to, da bo precej drugačen od prvega. Poleg tega pa tudi veliko koncertov, s čimer se bomo predstavili slovenski publiki.

Kaj so po vašem mnenju vaši največji aduti?
Pozitivnost, energija in nepredvidljivost. Pri nas namreč vse nastaja na podlagi trenutnega navdiha, brez dolgoročnega planiranja.

Kaj lahko pričakujemo na današnjem NA GLASnem koncertu v Modri hiši v Ljubljani?
Predvsem to, da bo koncert zelo glasen in precej rockovsko obarvan. Se pravi spontano, gas pa v smrt. Rock’n’roll all the way!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.