Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Z MMS na križarjenje

Danilo Kocjančič Žurnal24 main
Melodije morja in sonca s sedmimi povabljenimi izvajalci in nekaj novinci ter posvetilom Danilu Kocjančiču.

V Avditoriju Portorož bo v soboto potekal 33. poletni festival Melodije morja in sonca (MMS), na katerem se bo pomerilo 14 izkušenih popevkarjev pa tudi novincev, na primer pravkar polnoletni Žan Serčič, ki mu lani ni uspelo priti skozi sito komisije festivala, širšemu občinstvu pa se je prvič predstavil v šovu Slovenija ima talent.

Lastnica blagovne znamke MMS je piranska občina, ki bo primaknila 50 tisoč evrov, skupni strošek prireditve pa je 200 tisoč evrov, od katerih bo polovico zagotovila RTV Slovenija, ki bo prireditev tudi neposredno prenašala na prvem programu radia in televizije pa tudi na Radiu Koper in MMC.

Tudi letos ista formula

Ker se je lanska formula, da nekaj avtorjev na festival povabijo neposredno, del pa jih nanj pride skozi sito komisije, izkazala za uspešno, se je umetniški vodja Slavko Ivančič ta ključ odločil uporabiti tudi letos.

Na festival so jih povabili sedem (Alenko Godec, Enza Hrovatina, Darjo Švajger, Manco Špik, Tinkaro Kovač, Niko Zorjan in Ylenio Zobec), preostali pa so morali s svojo novo skladbo v konkurenci drugih prijavljenih prepričati člane strokovne žirije. Na festivalu bodo podelili veliko nagrado MMS za najboljšo skladbo po izboru strokovne žirije, žirij radijskih postaj, občinstva v Avditoriju Portorož ter telefonskega glasovanja TV-gledalcev in radijskih poslušalcev.

Velika nagrada MMS je vredna tri tisoč evrov, svoje nagrade pa bo podelila tudi strokovna žirija, ki bo izbrala najobetavnejšega avtorja ali izvajalca ter najboljšo glasbo, besedilo, priredbo in izvedbo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.