Magazin > Film & Glasba & TV
40 ogledov

Z rokoborcem na varnem

Na varnem Kolosej
V kinematografe je prišla akcijska kriminalka Na varnem (Safe).

Desetletno Kitajko Mei (Catherine Chan), matematičnega genija, iz doma v Nankingu ugrabi zloglasna triada. Vodja organizacije Han Jiao (James Hong) jo odpelje v ZDA, kjer naj bi služila kot "števec" za njihove izsiljevalske podvige. Nobenih računalnikov, nobenih zapisanih izračunov – deklica številke hrani v svoji glavi. Posvoji jo manj pomembni član triade Yao Chang (Reggie Lee), Jiao pa jo leto dni pozneje odpelje s seboj v New York na poslovni opravek.

Luke Wright (Jason Statham) je drugorazredni rokoborec v mešanih borilnih veščinah v New Jerseyju. Ko zašuštra sicer nameščen dvoboj, ruska mafija na njegovem primeru pokaže, da se ne šali: ubije mu ženo Annie in grozi vsakomur, s katerim bo sklenil kakršnokoli prijateljstvo ali razmerje. Poln občutkov krivde in obupa med brezciljnim tavanjem po ulicah New Yorka Luke opazi nemočno 11-letno deklico Mei, ki se skuša skriti pred kriminalci.

Luke jo vzame pod svojo zaščito, vendar si s tem nakoplje na glavo srd najbolj okrutnih newyorških lopovov, morilcev in izprijenih policistov, kar povzroči vrtoglavi vrtinec osupljivih spopadov in obračunov.

Film je za zdaj na spordu v ljubljanskem Koloseju in Planetu Tuš Maribor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.