Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Z Zuccherom na podeželsko slavje

Zucchero Reuters
Zucchero. Jutri v Križankah promovira novo ploščo z “nedeljskim zvokom” Chocabeck.

"Želel bi posredovati vzdušje podeželskega slavja, kar nosi plošča Chocabeck (v toskanskem narečju pomeni tleskanje kljuna, op. a.), na kateri slišimo zvok nedelje, veselja, plesa, petja," je ob predstavitvi turneje povedal 55-letni Zucchero, ki je v 30-letni karieri zaslovel po vsem svetu in igral z nekaterimi največjimi svetovnimi glasbeniki (Bono, Joe Cocker, Sting, Eric Clapton, Pavarotti, Tom Jones, Paul Young ...) – in pri tem je bilo petje v italijanščini prej prednost kot ovira.


Pravi kraj za uživače
"Moje občinstvo je sofisticirano in gotovo uživaško, kot sem tudi sam – rado dobro jé in pije ter posluša dobro glasbo na pravem prizorišču," je dodal Zucchero. In ljubljanske Križanke gotovo izpolnjujejo zadnji kriterij. Relativna majhnost prizorišča, ki sprejme nekaj več kot tri tisoč obiskovalcev, bo pravšnja tudi za občutenje domačnosti, ki jo želi posredovati Adelmo Fornaciari, kot je pravo ime italijanskega pionirja r'n'b in soula Zucchera, ki je zadnja leta nastopal v mnogih svetovnih metropolah. Ugotavlja namreč, da "ob vsej tej aroganci in pomanjkanju solidarnosti, topline in pristnosti velikih mest" dobro dene vrnitev h koreninam, v objem majhnih krajev, kjer "ti ljudje pomagajo, ko si pomoči potreben".

Odklop iz vsakdanjika
"Zaskrbljen sem – zase, za svojo družino, za vse. Nikoli nisem gledal toliko poročil in bral toliko časopisov, kot jih berem zdaj. Kar se dogaja (v Libiji in okolici, op. a.), je verižna reakcija, gre za epohalne spremembe in mi (Italijani, op. a.) smo najbliže, prvi na udaru. Ampak kot pravimo glasbeniki 'the show must go on'. Glasba ima še vedno pomembno vlogo – če ne drugo, poskrbi za to, da za nekaj ur pozabimo na težave," je povedal optimistično naravnan glasbenik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.