Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Z zvezdniki v boj proti raku

Alya BC/Mediaspeed
Vid Valič, Alya, Janez Lotrič, Helena Blagne in številni drugi jutri v Stožicah.

Maja Keuc | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Jutri ob 20. uri bo v Stožicah na največjem dobrodelnem koncertu v boju proti raku v zgodovini Slovenije nastopilo več kot 30 slovenskih glasbenikov, stand up komikov in plesalcev, kot so Vid Valič, Lucija Ćirović, Marko Vozelj, Helena Blagne, Janez Lotrič, Alenka Gotar, Julija Kramar, Lina in Alya, ki meni, da so tovrstni dogodki dobri, če gre denar res v prave roke. “Enkrat so me malo prinesli okrog in zdaj zelo pazim. Če je res pristna zadeva z močno tematiko in vsebino ter če tisti, ki organizira, res želi pomagati, se mi zdi to zelo lepo,” je o slovenski dobrodelnosti razmišljala pevka. Med nastopajočimi na prireditvi z naslovom Nešteto razlogov za življenje bi sicer morala biti tudi naša evrovizijska predstavnica Maja Keuc, ki pa je nastop, potem ko so dogodek zaradi popravila akustike v stožiški dvorani prestavili, odpovedala. “Nisem si premislila, ampak sem imela že od prej bukiran en drug nastop, in ker so koncert prestavili, žal ta termin več ni bil prost. Zagotovo bi izpeljala nastop, če bi bilo možno, a tu so vedno pogodbe in ne morem kar tako odpovedati,” je pojasnila Keučeva, ki o tem, kje bo jutri zvečer, ni želela govoriti.

Upajo na dober odziv
Blaž Bajec, generalni sekretar Društva onkoloških bolnikov Slovenije, upa, da jim bo v Stožicah uspelo zbrati čim več sredstev za stavbo C onkološkega inštituta. “Upamo, da se bodo ljudje tudi letos polno odzvali. Na voljo je še dovolj vstopnic, da si lahko vsak pride ogledat priljubljenega nastopajočega,” je dejal in dodal, da sta se pri dobrodelnosti tokrat izkazala tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki je omogočil brezplačno dvorano, in Mercator z donacijo 80 tisoč evrov za humanitarno kampanjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.