Magazin > Film & Glasba & TV
1 ogledov

Za 150 nastopajočih 26 tisoč evrov

scena  10.09.07 slovenska popevka, zmagovalka, Damjana Golavšek, CD, foto Dejan Dejan Mijović
Danes se bo v Murski Soboti začelo Soboško poletje 2013, ki bo do 31. avgusta vabilo na ulice z mikavnim programom.

Na letošnji ediciji festivala se bo, kot je pojasnila Brigita Perhavec, direktorica Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, zvrstilo več kot 150 nastopajočih, vstop na vse dogodke pa bo prost.

Prireditve bodo potekale na treh lokacijah, od tega večina na Trgu kulture (petkovi glasbeni večeri in sobotni dopoldanski program za otroke), nekaj pa na grajskem dvorišču (koncerti klasične glasbe) in v Gledališču Park (plesno-glasbena predstava).

Gosti tudi iz Argentine

Proračun festivala letos znaša 26 tisoč evrov, od katerih bo nastopajočim namenjenih dobrih 15 tisoč, preostala sredstva pa bodo organizatorji odšteli za stroške tiska in distribucije programske zloženke, za Sazas, najem odra, ozvočenje ter nočitve in pogostitve nastopajočih.

Med najzanimivejšimi imeni festivala velja omeniti argentinsko glasbeno skupino Capitan Tifus, slovaški Pressburger Klezmer Band, mednarodno zasedbo El Señores, Veliki narodni orkestar iz Novega Sada, Rudija Bučarja in Istrabend ter Vesno Zornik in Sašo Tabakovića.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.