Magazin > Film & Glasba & TV
100 ogledov

Za nas preslab, za Rusijo dovolj dober

Jakob Kapus Gašper Jager
Jakob Kapus se bo predstavil na ruskem pop festivalu.

Jakob Kapus se je s pesmijo Ti si za mene prijavil na festival Melodije morja in sonca (MMS), a so ga zavrnili. Očitno pa je pesem dovolj dobra za največji poletni pop festival v Moskvi Pirogovsky Rassvet, na katerem se bo Kapus predstavil 9. avgusta. "Gre za mednarodni festival, na katerega se vsako leto uvrsti od 18 do 20 izvajalcev. Prijavil sem se s pesmijo, s katero sem se najprej prijavil na MMS, ker pa nas niso sprejeli, smo se prijavili še na ruski festival. Čez nekaj dni smo dobili odgovor, da smo prišli naprej,“ je za nas povedal Kapus in dodal, da ima festival tudi dobrodelno noto. Zbrani denar bo namreč namenjen bolnim otrokom.

Prvi odzivi iz Rusije so po besedah pevca zelo pozitivni. "Zmagovalca čaka denarna nagrada v višini 4000 dolarjev. Na festival pa se nisem prijavil zaradi denarja, ampak festivalske izkušnje. Želim predstaviti sebe in Slovenijo. Pravijo, da imamo zelo dobre možnosti za dobro uvrstitev." Kapus nam je tudi izdal, da bo moral eno pesem odpeti v ruščini. "Ne govorim rusko, zato je bilo učenje kar zabavno. Na srečo mi je pomagala Iryna Osypenko Nemec.“

Na vprašanje, ali si želi preboja na ruski trg, Kapus odgovarja, da se s tem vprašanjem trenutno ne ukvarja. "Če se mi ponudi priložnost, zakaj pa ne,“ je še dodal.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 12:15 02.avgust 2014.

    Tale šiba image Antony Parkinsa , da ne šiba tudi njegove psihe !