Magazin > Film & Glasba & TV
2 ogledov

Za radikalca ne bi pel

Jutrišnji koncert je razprodan, na voljo pa je še nekaj vstopnic za ponedeljkove Žurnal24 main
Idejni vodja skupine Dan D Tomislav Jovanović - Tokac pravi, da bo po nastopu s simfoniki vredno razmisliti tudi o sodelovanju z didžeji.

Jutri in v ponedeljek bodo Dan D v Križankah nastopili s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija. Sožitje rocka in klasične glasbe bo omogočil Val 202, ki praznuje 37 let. Na naša vprašanja je odgovarjal pevec in avtor pesmi Tomislav Jovanović, bolje znan kot Tokac.

Zakaj imamo Dan 202 in ne Val D?
Ker smo mi pač vseeno v ospredju (smeh). Ko bomo malo zrasli in postali močnejši, pa se bo morda vrstni red zamenjal.

Se vam ne zdi, da je za velik rock bend dokaj predvidljivo narediti koncert s simfoniki?
Če razmišljate o tem kot o sveži zamisli, potem morda deluje kot nekaj predvidljivega. Gledano z glasbenega vidika pa gre za širjenje zgodbe.

Lahko v prihodnosti torej pričakujemo tudi dance različico Dan D? Bi sodelovali denimo z didžeji?
Sliši se zelo zanimivo! Mislim, da ideja ni slaba. O njej bi bilo vredno razmisliti.

Ali že razmišljate o snemanju novega albuma?
Mislim, da bomo tudi naslednje leto še posvetili promoviranju zadnje plošče. Pred letom 2011 nove plošče ne bomo izdali. Morda pa jo bomo začeli prihodnje leto že pripravljati.

Prvi koncert v Križankah je razprodan, drugi pa tudi že skoraj. Razmišljate morda o koncertu v večji dvorani, kot je Hala Tivoli?
Ne vem. Ker je Slovenija tako majhna, so lahko tovrstne zadeve pri nas videti kar velike. Če bi videli v tem nek smisel, zakaj pa ne ...

V zadnjem času je vedno več korporativnih brezplačnih koncertov. Za koga ne bi nastopili?
Najbrž ne bi nastopili za nekoga, ki je res radikalen, nečloveški. Načeloma se izogibamo sodelovanj s politiki, a proti nimamo nič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.