Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Za Sinatro se spodobi sedeti

Vstopnice za nedeljski koncert v predprodaji stanejo od 19 do 31 evrov. (Foto: P Žurnal24 main
Massimo Savić. V nedeljo bo kot Frank Sinatra nastopil v Cankarjevem domu.

 Hrvaški pevec Massimo Savić (47) bo v nedeljo ob 20. uri nastopil v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. To bo tudi njegov prvi nastop v hramu kulture. Večer bo posvečen Franku Sinatri in njegovim uspešnicam, in to v velikem slogu – z big bandom.

Porin ima svojo težo

Savićeva prva skupina, ki jo je ustanovil leta 1983, se je imenovala Dorian Gray, čeprav pravi, da ni ravno oboževalec Oscarja Wilda in da ima raje druge

Če publika sedi, se lahko res zlijemo v eno, saj je zbranost maksimalna.
Massimo Savić o sedečih koncertih

britanske pisce. Ko se je v 21. stoletju vrnil na glasbeno sceno, je začel dobivati številne nagrade porin, ki mu tudi največ pomenijo: "Nisem človek, ki bi pretirano hlepel po nagradah, a porin ima svojo težo, saj to nagrado podeljujejo glasbeni strokovnjaki."

Sloveniji bo vedno hvaležen

Na Slovenijo ga vežejo sami lepi spomini. "Po vojni na Hrvaškem je bila Slovenija tista, ki mi je ponudila roko, da sem lahko nastopal. Za to ji bom vedno hvaležen," se spominja Savić. Zanimalo nas je tudi, kako se po vzdušju razlikujejo stoječi od sedečih koncertov, saj zadnji veljajo za mirnejše, ki jih obiskujejo predvsem starejši: "So predvsem intimnejši. Če publika sedi, se lahko res zlijemo v eno, saj je zbranost maksimalna."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.