Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Za Stožice hoče sto tisoč več

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Britanskega glasbenika morda 10. junija v Stožice ne bo. Vzrok je denar.

V soboto smo na portalu zurnal24.si poročali, da je v Stožicah 10. junija potrjen nastop Stinga z orkestrom. Tega pa zdaj morda sploh ne bo, pravijo naši zanesljivi viri, saj naj bi Stingova ekipa zahtevala dodatnih sto tisoč evrov, ki pa mu jih organizator, kot nam je povedal, ne bo odobril.

 

Sting je 8. novembra z orkestrom navdušil v Zagrebu, za ljubljanske Stožice pa je, kot je videti, prevelik denarni zalogaj. V igri naj bi bila tudi lokacija zunaj Slovenije.

Kakšen je bil Stingov dozdajšnji dogovorjeni honorar, nam ni želel povedati. V igri naj bi bila alternativna lokacija zunaj Slovenije, ki bi bila pripravljena prenesti tako velik finančni zalogaj. V krogih organizatorjev koncertov smo izvedeli, da naj bi Sting zaračunaval od pol milijona evrov, za lanski koncert v Uzbekistanu pa naj bi po poročanju britanskih medijev prejel med enim in dvema milijonoma evrov.

Evforija tudi na Facebooku

Včeraj in v soboto je koncert Stinga dvignil veliko prahu tudi na Facebooku, kjer je zanj vladalo izjemno zanimanje. Poleg številnih pozitivnih komentarjev je do zaključka redakcije na svojih profilih povezavo do članka delilo kar 380 ljudi, kar je neobičajno veliko.

 

Neisha | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Članek o Stingovem prihodu v Stožice je imel na Žurnalovem portalu samo v soboto tri tisoč ogledov. Sting je 8. novembra z orkestrom navdušil že v Zagrebu, tja je romalo tudi precej Slovencev. V Ljubljani je sicer nastopil že pred 11 leti oziroma 14. maja 2000 v Hali Tivoli, takrat si ga je ogledalo okoli pet tisoč ljudi.

Neisha preferira The Police

"Sting je eden od tistih avtorjev in izvajalcev, ki je pustil močan pečat na tako imenovani adult pop produkciji. Če pogledamo regionalno, je Sting skupna točka tako Zuccheru kot Gibonniju. Osebno imam raje pesmi iz njegovih mlajših, bolj rockerskih let – skupina The Police je bila zmaga. Ko sem bila najstnica, sem jih imela na repeat (znova predvajaj)," o Stingu pravi glasbenica Neža Buh - Neisha.

 

Sting (59), s pravim imenom Gordon Matthew Thomas Sumner, sicer velja za enega od najbolj spoštovanih pop glasbenikov, sprejet je bil tako v Rock and Roll Hall of Fame kot Songwriters Hall of Fame in je dobitnik 16 nagrad grammy. Izdal je deset samostojnih albumov, zadnjega lani – ta nosi naslov Symphonicities. Tuja mu ni niti dobrodelnost – s soprogo Trudie Styler in Raonijem Metuktirejem so ustanovili organizacijo Rainforest Foundation Fund, ki se bojuje za ohranjanje deževnih gozdov in pravice plemen, ki tam živijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.