Magazin > Film & Glasba & TV
18754 ogledov

Za tem mladeničem joka pol sveta

from scratch Profimedia
Že poznate to zgodbo?

Gledalci Netflixa imajo novo obsesijo - serijo From Scratch z Zoe Saldana in Eugeniem Mastrandreo v glavnih vlogah. Televizijski hit govori o tragični ljubezni med Američanko Amy in Linom, kuharjem s Sicilije, ki se spoznata v Firencah, nato pa se on zanjo preseli čez lužno. A njuna sreča ni trajala dolgo, saj vmes poseže kruta usoda ...

Zgodba, polna prelepih posnetkov italijanske pokrajine, hrane in ljubezni, ki si jo želi vsak, je še toliko bolj tragična, ker temelji na resnični zgodbi igralke Tembi Locke, ki je o svojem zakonu z Italijanom Sarom Gullom leta 2019 izdala knjigo. 

A to ni le zgodba o dveh zakoncih, ki ju doleti tragedija, ampak tudi o dveh družinah. Amy in Lino namreč ne bijeta le boja za življenje, ampak v vsem tem kaosu poskušata združiti svoji družini, odstraniti težave in zamere, ki jih pestijo, ter iz njiju ustvariti edinstven podporni sistem.

Čeprav so imena spremenjena, se serija drži dejstev iz knjige. Tako kot Amy se je tudi Tembi po maturi odpravila v Italijo in po naključju spoznala Italijana, v katerega se je zaljubila na prvi pogled. Njegova družina je zakonu s temnopolto Američanko nasprotovala, njena družina pa ni podpirala njene želje po svobodi in umetniškem ustvarjanju. Na koncu je zmagala ljubezen - družinska, partnerska in ljubezen do življenja, ki jo včasih najdemo tam, kjer jo najmanj pričakujemo ...

 

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.