Magazin > Film & Glasba & TV
36 ogledov

Za valentinovo v Stožicah

Sprva so koncert prestavili zaradi bolezni, zdaj pa so organizatorji sporočili, Žurnal24 main
Največji koncert za zaljubljence bo imel letos član skupine Bee Gees Robin Gibb, ki bo 14. februarja nastopil v Stožicah.

Vstopnice v predprodaji stanejo 39 evrov, na dan koncerta pa boste zanje odšteli 44 evrov. "To bo največji koncert za valentinovo pri nas," obljublja organizator koncerta Robina Gibba, ki bi se moral zgoditi že lani, a je bil prestavljen. Ali mu bo uspelo napolniti dvorano v Stožicah z 10 tisoč zaljubljenci, bomo lahko videli 14. februarja. Bee Gees so svetovno slavo poželi z glasbo za film Saturday Night Fever (Vročica sobotne noči), ki je postregel z večnimi hiti, kot so How Deep Is Your Love, Stayin' Alive in Tragedy. Z več kot 200 milijoni prodanih albumov se uvrščajo med najuspešnejše glasbene izvajalce vseh časov.

Več kot dva in pol tisoč priredb
Med drugimi vidnejšimi komercialnimi uspehi je tudi koncert v Las Vegasu leta 1997, ki so ga poimenovali One Night Only. Posnetek koncerta so prodali v petih milijonih izvodih, zato so se Bee Gees odločili, da s podobnimi "enkratnimi" koncerti nadaljujejo – dobro leto pozneje so na londonskem stadionu Wembley igrali pred 56 tisoč ljudmi, 27. marca leta 1999 pa v avstralskem Sydneyju kar pred 105 tisoč ljudmi. Več kot 2.500 izvajalcev je priredilo vsaj eno njihovo pesem – med njimi je najbolj priljubljena How Deep Is Your Love, ki je bila prirejena kar 400-krat. Najbolj znano priredbo so zakrivili Take That v devetdesetih. Njihove pesmi pa so priredili tudi Elvis Presley, Janis Joplin, Eric Clapton, Tom Jones, Celine Dion, Robert Smith (The Cure), Faith No More in Destiny's Child. V svoji karieri so Bee Gees prejeli osem grammyjev – od teh sta dva častna.

Tragična smrt dveh bratov Gibb
Zadnji studijski album z novim materialom so izdali leta 2001 – ta je nosil naslov This Is Where I Came In. Dve leti pozneje pa je svet pretresla novica o nenadni smrti člana skupine Mauricea Gibba – 12. januarja leta 2003 je umrl zaradi srčnega napada, star 53 let. To pa ni bila prva smrt med brati Gibb. Najmlajši med brati, Andy Gibb, ki je bil tudi pevec, a ne član skupine Bee Gees, je umrl že v osemdesetih, in sicer 10. marca leta 1988, star komaj 30 let. Andy je v sedemdesetih zaslovel s hiti I Just Want to Be Your Everything, Shadow Dancing in An Everlasting love.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.