Magazin > Film & Glasba & TV
28 ogledov

Začel se je festival fantastičnih filmov in vina

Grossmannov festival Žurnal24 main
Danes se je začel Grossmannov festival fantastičnih, grozljivih filmov ter vina, ki bo do sobote, 30. julija, potekal v Ljutomeru.

V okviru mednarodnega filmskega festivala Grossmann, posvečenega žanrski kinematografiji, predvsem grozljivkam in fantastiki, se bodo od ponedeljka, 25. julija, do sobote, 30. julija, v Ljutomeru odvijali številni dogodki. Ljubitelji fantastičnih, grozljivih, divjih in kultnih filmov bodo ta teden vsekakor prišli na svoj račun, saj je načrtovan bogat filmski program, ki ga bodo vsak dan spremljali tudi koncerti, različne razstave, predstavitve knjig ter podobno.

Festivala se bodo udeležili tudi številni domači in tuji gostje, kot so Menahem Golan, ki bo častni gost festivala, Dinko Tucaković, Carlos Areces, Andreas Marschall, Jonas Žnidaršič, Katarina Čas, Diana Barrows ter drugi.

Ob tej priložnosti bodo podelili tudi številne filmske nagrade: za najboljši celovečerec (nagrada Hudi maček), najboljši kratki film (nagrada Slakov hudi maček), najboljši glasbeni dokumentarec (nagrada Hrupni maček), nagrada za življenjsko delo (nagrada Hudi stari maček), izbrali pa bodo tudi nominiranca za Melies d'Or, to je nominacija za najboljši evropski fantastični kratki film po izboru Evropske federacije festivalov fantastičnega filma. Festival pa bo minil tudi v znamenju vina, njegov vrhunec pa bo izbor najboljšega vina, ki bo okronan s titulo vinskega šampiona Hudi maček.

Festival se bo končal v soboto s Plesom vampirjem, ki mu bo sledil nastop skupin The Meteors, Yellow Spots ter Hollywoodoo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.