Magazin > Film & Glasba & TV
42 ogledov

Začel se je ORTO FEST!

Žurnal24 main
Orto bar je v april zakorakal z glasbenimi poslasticami v prav posebnem, intimnem klubskem vzdušju ter že štirinajstič zapored pripravil nepozabni ORTO FEST.

Letos se je začel prav na velikonočni 1. april, ta edini tovrstni festival v Sloveniji pa so tokrat otvorili punkerji. Via Ofenziva in Niet so navdušili zbrano občinstvo in upravičili tako pričakovanja kot svoj sloves. Niet so poleg tega z nastopom obeležili prav posebno obletnico - pred natančno petimi leti so namreč nastopili na istem odru, s (takrat novim) pevcem Borutom Maroltom.

Glasbene poslastice

V tem tednu pa se obeta še nekaj izvrstnih koncertov, ki bodo skupaj s preostalimi dali pečat letošnjemu Ortu Festu.

Danes bodo nastopili Avven. Zasedba se po nastopu na Orto Festu, v sredini aprila, odpravlja na prvo daljšo turnejo po tujini. Tokrat jih čakajo Poljska, Češka in Slovaška.

V sredo, 3. aprila, je večer rezerviran za Balladero.'Orto Fest je priložnost, da album Club Deuce, ki ga doma in v tujini promoviramo že od lanskega leta, predstavimo tudi tukaj.

Eden od težko pričakovanih koncertov pa je zagotovo nastop dvojca Da Phenomena v četrtek, 4. aprila. Mate in Dagi se pred izidom albuma podajata najprej na koncertne odre. Pet let je minilo od njunega zadnjega skupnega ustvarjanja, pred kratkim pa sta izdala single Nov dan, ki napoveduje izid tretjega studijskega albuma. Pred tem bosta fanta svojo glasbeno razgledanost in raznolikost predstavila na koncertih in prvi tak bo prav na Orto Festu. "Za izvajanje kvalitetnih koncertov nama je Orto vedno bil najljubši klub. Zelo sva vesela, da lahko po petih letih premora prvič zaigramo prav v Ortu!"

Koncertni teden bodo v petek, 5. aprila sklenili Zaklonišče Prepeva, dan kasneje pa General Woo. Zaklonišče prepeva pravijo, da bodo v Orto baru nastopili po 14 letih, sploh prvič pa na Orto festu. "Na njem bi sicer morali že večkrat zabrenkati, a jo je vselej zagodla nekakšna višja sila. Res čudno. Tudi zato bo za nas koncert nekaj posebnega. Še posebno pa zato, ker se bomo prvič spopadli zgolj z akustičnimi instrumenti in predrugačenimi aranžmaji naših komadov - starejših, manj znanih in novih, ki bodo šele izšli na prihajajočem albumu. Temu primerno bomo tudi fušali.:) Vabljeni vsi, ki se za take malenkosti ne zmenite!"

V soboto, 6. aprila bo v sklopu turneje Repchuga nastopil General Woo, in sicer skupaj z DJ Dirty Hairyjem. General Woo, eno največjih imen hiphopa v regiji, je aktiven že 15 let in je avtor nekaterih največjih hiphop klasik naših prostorov. Od sredine devetdesetih, ko so izšli "Hrvatski Velikani", pa do danes je General Woo najprej kot član legendarne zasedbe Tram 11 in potem kot solo izvajalec ves čas prisoten na sceni ter poznan po zelo dobri angažiranosti, tako tekstovno, produkcijsko kot tudi na svojih koncertih. Na turneji z DJ Dirty Hairyjem predstavlja svoj zelo uspešen zadnji album Verbalni Delikt, slišalo pa se bo tudi nekatere klasike, pravi, brez katerih preprosto ne gre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.