Magazin > Film & Glasba & TV
28 ogledov

"Začelo se bo mesarsko klanje"

Polonca Bregantič POP-TV-2
Polonca Bregantič, ki je v ponedeljek izpadla iz šova Gostilna išče šefa, napoveduje, da se bo šele zdaj pokazalo, kdo je v resnici dobrotnik in kdo je le igral.

Kakšni so občutki po odhodu iz šova? Ste zelo razočarani?
V ponedeljek sem bila zelo razočarana. Ravno sem padla v delo, odprlo se mi je. Vse recepte sem znala na pamet. Čeprav se jih že cel mesec učim, sem imela, ko sem vstopila v kuhinjo nekakšno blokado. Po prespani noči doma in ko sem videla fanta in psa, sem zelo vesela, da sem doma. Bilo bi lepo, če bi lahko še ostala in se izkazala, da bi pokazala ljudem, zakaj sem se prijavila v šov, da imam veliko željo po znanju, ga dokazala in ne samo govorila o tem. 

Ste bili nad nominacijami presenečeni?
Ne, nisem bila. Pričakovala sem to. Vedela sem, da bodo gledali na izkušnje.

Situacija se je z Natašinim odhodom obrnila na glavo. Ali Nataši zamerite, da ni počakala na nominacije? Obstajala je velika verjetnost, da bi zasedla prvi stol.
Ne. Jaz ji nikakor ne zamerim. Vsak mora poskrbeti zase. Če bi jo še ena ura ali še en dan v gostilni sesul, psihično, fizično ali kakorkoli, je prav, da je odšla.

Tudi Marko in Almir sta dejala, da njena odločitev ni bila najboljša, da bi morala oddelati soboto, ker je na črno skupino padlo veliko breme. Se strinjate s tem?
Videla sem, da ji ni bilo dobro. Ni odšla zaradi trme, ampak zaradi slabega počutja. Menim, da je na prvem mestu vsekakor zdravje vsakega posameznika. Tudi če bi ostala, dvomim, glede na to, da res ni imela samozavesti in da se je slabo počutila, da bi bila koristna. Če je ona čutila, da je tako prav in da je bilo to bolje za gostilno in servis, ji zaupam. Žal mi je, da sama vase ni zaupala, ker verjamem, da bi lahko uspela, tudi zmagala, če bi bila vztrajna.

Ste bili presenečeni, ko se vam je pridružila Špela? Kaj menite, da bo njen prihod pomenil za kuhinjo?
Vsekakor sem bila presenečena. Nekako se mi ne zdi pošteno, da je prišla. Ji privoščim, ker je pridna punca, ampak ljudje so se že enkrat odločili in menim, da bi tako moralo ostati. Sem pa vesela za njo kot osebo, da je dobila še eno možnost. Se mi zdi pa, da je še en član črne ekipe, ki bi rad bil bolj rdeč.

Menite, da bi bilo smiselno na novo sestaviti ekipi, saj so črni v manjšini?
Vsekakor bi bilo smiselno. Špeli, tudi če je kuharica, manjka en mesec v gostilni. Ne pozna krožnikov, tempiranja stvari, ker je to stvar prakse. Šele ko si dejansko na bojnem polju, to vidiš. Kljub vsej profesionalnosti mislim, da bo potrebovala nekaj časa, da dohiti ostale. Smiselno bi se mi zdelo, da dajo še koga od profesionalnih kuharjev med črne.

Videti je bilo, da ste v soboto zaplavali. V kakšnem spominu vam bo ostala zadnja sobota? Kakšna je bila energija v primerjavi s prejšnjimi dnevi?
V soboto nismo zaplavali, v soboto smo razturali. Ravno zaradi tega občutka, ki sem ga dobila v soboto, sem se prijavila v šov, poleg učenja, seveda. Ta občutek, adrenalin, ko si osredotočen samo na jedi, na krožnike in greš in ti vse uspeva, je zelo dober. Upala sem, da ga bom lahko še ponovila znotraj gostilne s svojo ekipo. Upam, da bom imela možnost to ponoviti kje drugje.

Zakaj se vam zdi, da je padla komunikacija v vaši skupini?
Zdi se mi, da je predvsem kriv Almir. Govori, da je vlečni konj. Pozna veliko tehnik in je zelo izkušen kuhar, ampak je tudi velik spletkar, po tistem kar sem videla, od kar sem se vrnila domov. Namesto da bi se pogovoril z nami, se je šel pogovoriti z Markom o zadevah, ki so zadevale nas. To se mi zdi neekipno in brezveze. Mislim, da fantje niso sprejeli Nataše kot vodje. Potrebovala je potrditev cele skupine, a je ni dobila, kar jo je po mojem mnenju še bolj sesulo.

Kako bi komentirali Almirjevo izjavo, da je pričakoval, da bo Nataša prišla k njemu?
To se mi zdi zelo egocentrično mišljenje. Če smo ekipa, smo ekipa. Če vidiš, da se kdo slabo počuti, stopiš do njega, do ostalih, se pogovoriš in greš čez svoj ego. Ne glede na to, kdo je vodja in kdo ni. Prevzeti vodstvo mu ni bilo težko, težko mu je bilo spregovoriti.

Polonca Bregantič | Avtor: POP-TV-2 POP-TV-2

Iryna je dejala, da ste bili v vlogi nekakšnega posrednika med člani črne ekipe. Ste se tudi sami tako počutili?

Jaz sem želela vzpostaviti stik, komunikacijo. Nisem vedela, da ima Almir vse te variante za bregom. Spoznala sem jih sedaj, ko sem si pogledala, kaj se je v ozadju dogajalo. Želela sem vzpostaviti komunikacijo. Zelo rada govorim in imam zelo rada ljudi. Noben človek ni samo dober ali samo slab, vsak ima vse v sebi. Odvisno od tega, kaj želimo videti v njemu. Zame je ekipa ekipa v dobrem in slabem, ampak dejansko so mi zaprli vrata. V kuhinji se name niso obračali, ker sem amaterka, niti me niso sprejeli. Situacija je bila težka, saj znotraj občutiš veliko več pritiska, kot se to zunaj vidi. Ko te ljudje sploh ne jemljejo resno in poslušajo, je to zelo kruto. Celoten sistem se je sesul.

Odločitev o tem, kdo bo sedel na drugi vroči stol, je bila vaša. Almir je pričakoval, da ga boste izbrali. Kaj je bil glavni razlog, da se niste odločili za Edija?
Edija imam zelo rada. Je zelo srčna oseba, ki mi je kot brat. Prejšnji teden, ko sem ga nominirala, se mi je trgalo srce. Almirja sem izbrala, ker ga nisem čutila kot člana črne ekipe, ampak kot člana rdeče ekipe. Menim, da ni slabo kuhanje ne Edija ne Nataše pripeljalo do tega, ampak prav pomanjkanje pripadnosti s strani Almirja.

Almir je po vrnitvi v hišo dejal, da so bili vaši odgovori: "Kar nekaj. Stopi name, še najboljše." Kako ste vi videli spraševanje komentatorjev?
Tudi komentatorji so opazili, da Almir ne želi biti v črni ekipi in so ga o tem spraševali. Prav tako so ga vprašali, zakaj ni stopil do Nataše, ko smo vsi videli, da se slabo počuti. On dejansko ni odgovoril na nobeno vprašanje realno. Rekel je, da bi morala ona pristopiti do njega, in da, se je, ko je rekel, da ko bo velik, da bo rdeč, šalil. Ampak mislim, da so njegova dejanja pokazala vse drugo kot pa šalo.

V igri za glavno nagrado sta ostali samo še dve tekmovalki. Kakšne so njune možnosti v primerjavi s tekmovalci?
Dvomim, da imata možnosti. Privoščim jima, privoščim vsakemu, ampak mislim, da se bo šele zdaj začelo mesarsko klanje. Zdaj se bo šele pokazalo, kdo je kdo. Kdo je igral dobrotnika, kdo je dobrotnik, kdo je pozitivec in kdo negativec. Vsi imamo vse lastnosti v sebi, ampak tekmovalnost bo igrala glavno vlogo in takrat se bodo pokazali pravi obrazi.

Napeto pa očitno ne bo samo v kuhinji. Predvsem Tina in Špela se lahko znajdeta v takšnem položaju. Je Marko res takšna točka, na kateri bi se onidve lahko izločili iz boja za zmago?
Marko je eno oporišče, h kateremu se lahko zatekaš, ko stvari ne gredo najbolje. Predstavlja neko zanesljivost v kuhinji. Lepo je biti pod njegovim okriljem, hkrati pa to pomeni imeti na svoji strani tudi Anžeta in Almirja, ker so pač trio. Verjamem, da bosta obstajali dve tekmovanji znotraj gostilne. Eno za naslov in drugo za to, katera bo pristala pod Markovim okriljem.

Kateri pripisujete več možnosti za uspeh?
Vse bo odvisno od tega tedna oziroma naslednjih dni in tega kako se bo Špela odrezala v kuhinji. Mislim, da bo Marko izbral tisto, ki je močnejša.

Katera stvar, ki ste se jo naučili, vam bo najbolj koristila?
Jaz sem se zdaj vse naučila, tako da mi bo vse koristilo. Vsekakor pa delavnost in marljivost, kar sem imela od nekdaj v sebi, ampak je tukaj bilo še bolj poudarjeno. Naučila sem se veliko tehnik, za katere sploh nisem vedela, da obstajajo. Če je kdo tukaj nabral znanje, sem ga vsekakor jaz, ker sem amaterka, prava tabula rasa in sem zrasla iz ničle. Čaka me še veliko dela, ampak sem se naučila veliko dobrih stvari, za kar sem šefu res hvaležna.  

Potemtakem je odveč reči, da ste zadovoljni s svojim napredkom.
Zadovoljna sem z napredkom, šefovim mentorstvom, prijatelji, ki sem jih dobila znotraj hiše. Prva dva tedna sta bila zame zelo naporna, bila sem pod velikim psihičnim pritiskom. Ne vem, če sem bila v življenju že kdaj tako tiho.

Sodeč po videnem je bil za vas osebno eden od dni, v katerem ste najbolj uživali, ko so vas peljali na letališče, kjer ste uživali v vožnji z avtomobili. Za volanom ste se znašli najbolje od vseh. Ste tudi drugače adrenalinski tip človeka?
Vsekakor. Posebej imam rada vožnjo z avtomobili, spremljam moto šport. Strast do tega je name prenesel oče in jo gojim še danes.

Kaj sledi po odhodu iz šova? So se vaše želje ali cilji mogoče spremenili?
Moj cilj je jasen. V kuhinji bi rada delala še naprej. Rada bi dobila še kakšnega dobrega mentorja, da bi me usmerjal. Zelo rada bi se še učila, saj imam do tega veliko strast. Všeč mi je, ker učenje ni dolgočasno.

Obstaja možnost, da bi moči združila s Tomažem Škvarčem Lisjakom?
Bom šla na večerjo k njemu, tako potuhnjeno (smeh), če me bo izbral, lahko tudi za v pomivalnico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.