Magazin > Film & Glasba & TV
72 ogledov

Zadnji del Somraka na prvem mestu

Taylor Lautner, Kristen Stewart, Robert Pattinson FameFlynet
Peti in zadnji del sage Somrak Jutranja zarja - 2. del je v zadnjem koncu tedna v ameriške blagajne prinesel 141 milijonov dolarjev.

Omenjena številka pa sicer ni najboljši začetek filmov sage, saj je namreč drugi del sage Mlada Luna (New Moon) prvi konec tedna prinesel v blagajne 143 milijonov. Je pa zadnji del sage do sedaj po svetu zaslužil 341 milijonov dolarjev, kar pomeni, da je zaslužek celotnega Somraka približal številki tri milijarde ameriških dolarjev.

Kljub temu, da si omenjeno sago v večini ogledajo ženske (zadnji konec tedna si je film ogledalo 79 odstotkov deklet in žensk), je zadnji del privabil v kinematografe največ moških do sedaj.
"Naše moško občinstvo je zelo uživalo v filmu," je povedal vodja distribucije Lionsgate Richie Fay. "V zadnjem delu je precej akcije, tako da upamo, da bo privabil še več moških."

Zadnji del sage pa je na drugo mesto zrinil Bondov Skyfall, ki je zaslužil "le" 41,5 milijona dolarjev.

Somrak saga: Jutranja zarja - 2. del je od prejšnjega četrtka na sporedu tudi v slovenskih kinematografih, do sedaj pa si je film ogledalo dobrih 22.800 gledalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.