Magazin > Film & Glasba & TV
211 ogledov

Zadnji tango Naše male klinike

Zadnji tango Arhiv organizatorja
Zadnji tango je komedija, ki na satiričen in aktualen način obravnava probleme današnje družbe. Nasmejite se ji lahko ob 22. uri, ko jo bosta Alenka Tetičkovič in Dario Varga z gostom Boštjanom Novakom uprizorila na Odru Rotovž na Lentu v Mariboru.

Franja in Debevc po štirih letih življenja v bolnici pristaneta v kuhinji gostilne. Franja stroške bivanja v gostilni kompenzira s čiščenjem in delom v kuhinji. Debevc se prehranjuje z ostanki hrane, nato pa je povišan v art direktorja. Režira predstavo, ki se izkaže za ... uspešnico!

Sledi obuditev likov, sestre Franje in Debevca iz Naše male klinike (NMK). NMK se je namreč zaključila, ko je Debevec čudežno ozdravel in ker je bil kot edini pacient klinike odpuščen, so se vrata NMK za vedno zaprla. Tako sta Franja in Debevec pristala na cesti in tukaj se začne zgodba predstave.

Predstava je torej nekakšno nadaljevanje Naše male klinike. Ko pristaneta Franja in Debevec na cesti, se obrneta na Novaka, ki je nekoč obiskal Našo malo kliniko zaradi težav s hemeroidi. Z Debevcem sta si tam delila sobo in izmenjala kontakte. Brezdomna Franja in Debevec sta se tako spomnila nanj in se v njegovo gostilno zatekla po delo in bivalni prostor. Novak sestro Franjo zaposli kot kuharico in čistilko, Debevca pa kot organizatorja predstav v svojem gostilniškem teatru ...

Cena dnevne vstopnice za Lentovanje vas bo stala 15 evrov, za ogled komedije pa boste k vstopnini dodali še tri evre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.