Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Zakaj Stonesov ni bilo k nam

Žurnal24 main
Članek o Slavku Franci in nesojenem srečanju med Slovenijo in Rolling Stonesi je ameriški časopis The Wall Street Journal včeraj objavil v tiskani in spletni različici.

Časnik The Wall Street Journal je včeraj objavil naslovni članek, povezan s Slovenijo in Rolling Stonesi. Izhajali so iz zgodbe Primorca Slavka France (63), dolgoletnega oboževalca Stonesov in lastnika pri nas edinega muzeja, posvečenega legendarnim britanskim rockerjem, ki te dni z jubilejnimi koncerti praznujejo 50. obletnico delovanja.

Raje nas obišče Mickov brat

"Nikoli ne bodo prišli k nam," je Franca povedal novinarju ameriškega časopisa in dodal: "Samo dva milijona prebivalcev imamo in ni dovolj oboževalcev Rolling Stonesov." Za komentar so prosili Mickovega brata Chrisa Jaggerja, ki je povedal, da ga v Sloveniji vidijo kot alternativo in rad vidi, da ljudje (tudi če samo zaradi Stonesov) obiščejo njegove koncerte ter kupujejo njegove plošče, saj so to "težko časi in ponudb se ne zavrača".

Mlakarju dvakrat ni uspelo

Pred devetimi leti je Peter Mlakar poskušal Stonese pripeljati v Slovenijo, da bi igrali na Planici, kjer je prostora za 70 tisoč ljudi. A žal, kot poroča The Wall Street Journal, neuspešno. Prav tako je bil neuspešen njegov drugi poskus leta 2007. "Peter je bil edini, ki se je tega lotil resno, a vseeno nismo bili niti blizu," je za časnik povedal sociolog Gregor Tomc, na katerega so jih napotili z ministrstva za kulturo, šolstvo in šport. Predstavnik Keitha Richardsa pa jim je povedal, da še nikoli ni bil v Sloveniji in da ni vedel, da imamo muzej, posvečen Rolling Stonesom.

Franca je za Žurnal24 povedal, da so z vplivnega časopisa z njim stopili v stik prek elektronske pošte, nato pa so pogovore nadaljevali po telefonu – novinar pa mu ni želel izdati, kako je izvedel zanj in njegovo življenjsko strast.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 19:36 11.december 2012.

    Zato k je bil Balkanski bojevnik & Co v arestu !