Magazin > Film & Glasba & TV
28 ogledov

Zamaskirani v pomlad

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Pustne zabave. Čez dan bodo kurenti odganjali zimo, zvečer bo čas za žurke v maskah.

Maske. V prihodnjih dneh bodo ropotali kurenti in nemara končno odgnali zimo, a v sobotni in torkovi noči se bo praznovalo v vsakem primeru. Sodeč po naboru zabav pogrešamo 20. stoletje: klubi bodo rekonstruirali vse od poskočnih tridesetih do pump-upthejamovskih devetdesetih.

Rekonstruirali bodo vse od 
poskočnih tridesetih do 
pumpupthejamovskih devetdesetih.

Nostalgična sobota
Na svoj račun bodo prišli swingerji – plesalci in plesalke se bodo po dolgem času spet zbrali na Kodeljevem, posteljne popestritve željni pa se bodo bolje počutili v Hard Core Clubu na Pornovanju, ki ga oživljajo po enem letu. Gala hala bo medtem drhtela v notah slovenskih popevk pod žarki funky Zelenega sonca, v novomeškem klubu LokalPatriot pa so si tudi letos rekli, da ne bodo popravljali, kar ni pokvarjeno, in napovedali tradicionalni pustni disco boogie.

Ritmi mesta
Najbolj francosko zabavo bo v Klub K4 pripeljal Smetnjak, ki karneval vleče v ljubljansko podzemlje že četrtič. Tokrat so povabili Feadza iz francoskega elektro kolektiva Ed Banger, na velikem odru se mu bosta pridružila NubiS in MK, malega pa bodo razplesavali Qualiass, Ivanhoe & [f9k] in Felis Catus. Vizualno jih bo opremila Mina Fina. V klubih KMŠ in Bachus v vabilih dajejo večji poudarek na maske kot na glasbo; najboljše bodo nagradili, in sicer jutri in v torek. Maske bodo imele v oba kluba prost vstop.

pust, pustne maske | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Zima umre na dan žena
Pustni torek letos sovpada z dnevom žena. Dobro bodo z zabavnim združili v Menzi pri koritu, kjer so ženam na čast predpisali oblačilni kod superjunakinje, zabava pa bo hkrati uvod v festival Rdeče zore. Klub Top pripravlja tradicionalno pustovanje pravnikov, v Gala hali pa bodo tako kot v soboto nostalgični, tokrat v udarnejših plesnih ritmih devetdesetih. V Kopru se bodo greli pod šotorom v Koštaboni, kjer bosta nastopala Vlado Kalember in bend Dan Ponjer, dekleta in dame pa so v duhu svojega dne vabljene še posebno toplo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.