Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Zapiti dnevnik karibske pustolovščine

Zapiti dnevnik Kolosej
V ljubljanski Kolosej, kranjski in mariborski Planet Tuš danes prihaja komična romantična drama Zapiti dnevnik (The Rum Diary) z Johnnyjem Deppom v glavni vlogi.

Razburkana zgodba govori o Paulu Kempu (Johnny Depp), nemirnem in na nikogar in ničesar vezanem novinarju, ki se, naveličan utesnjujočih novinarskih pravil poznega eisenhowerskega časa, iz glasnega New Yorka preseli v San Juan v Portoriku.

Naseli se na primitivnem otoku, da bi pisal za San Juan Star, ki ga vodi vsega naveličani urednik Lotterman (Richard Jenkins). Na otoku Paul kmalu podleže z rumom prežetemu življenju in prelepi Chenault (Amber Heard), ki pa je, na njegovo nesrečo, zaročena s sumljivim poslovnežem Sandersonom (Aaron Eckhart).

Sanderson se ukvarja z nezakonitimi prekupčevanji nepremičnin in sodi v naraščajočo skupino pohlepnih in brezobzirnih ameriških podjetnikov, ki so odločeni spremeniti Portoriko v kapitalistični raj za bogatune. Ko ga Sanderson najame, da bi naklonjeno pisal o njegovem najnovejšem mračnjaškem podvigu, je Kemp pred odločilno izbiro: ali naj s svojo pisano besedo pripomore k sumljivemu kovanju dobička za brezobzirneža, ali pa naj njega in njemu podobne podgane pokoplje.

Komentarjev 1
  • Rastok 09:23 02.februar 2012.

    Gledal sem odlomke tega filma na predstavitvi. Po moje gre za zelo dober film ki se ga splača videt. Johny je izvrsten igralec in tudi zgodba filma je super. Mi je všeč da sta na isti dan premiere tako v ...prikaži več koloseju kot v Planetih Tuš, saj so po moji oceni kinematografi v planetih Tuš boljše kakovosti in mi je tam ljubše gledati filme. Bolj prijazno vzdušje je.