Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

Zaplavajte na Kino Otok

Cezar mora umreti Kinodvor
V Kinodvoru nocoj začno s projekcijami filmov Otok v Ljubljani. Film Preprosto življenje, ki bo na sporedu ob 21. uri, bo v sredo, 30. maja, v Izoli odprl 8. Festival kino Otok.

V Izoli se bo med 30. majem in 3. junijem zgodila osma edicija mednarodnega filmskega festivala Kino Otok. Ta bo vnovič preplet poglobljenega filmskega dialoga, stika s filmskimi ustvarjalci in sproščenega umetniškega vzdušja.

Festival bo v sredo ob 21. uri v Letnem kinu Manzioli odprl film ene vodilnih hongkonških režiserk Ann Hui z naslovom Preprosto življenje, s katerim v Kinodvoru danes začenjajo s projekcijami Otok v Ljubljani. V ljubljanskem mestnem kinu bodo tako v predfestivalskih dneh predpremierno ponudili še eno festivalsko delikateso, in sicer L'Apollonide: Spomini zaprte hiše (L'Apollonide: Souvenirs de la maison close). Gre za brezčasno komorno dramo, ki se odvije na melanholičnem in dekadentnem prizorišču findesièclovskega bordela, obenem pa bo to tudi zaključni film letošnjega randevuja s francoskim filmom v Kinodvoru. Na sporedu bo jutri ob 21. uri.

Kino pod zvezdami in na plaži

Kino Otok bo v Izoli zasedel štiri prizorišča. Na številnih projekcijah filmov, ki se uvrščajo v sekcije Letni kino Manzioli, Signali, Silvanov zaliv, Prijatelji, Otočje, Kinobalon na Kino otoku in Video na plaži, se bodo gledalcem v Art kinu Odeon, v Kulturnem domu, na Svetilniku in na platnu pod zvezdami ter v Letnem kinu na Manziolijevem trgu, pridružili avtorji, ki bodo na voljo za izmenjavo misli o filmu.

Poleg širokega nabora filmov, med katerimi gre izpostaviti filma Arcadia in Glorija kurb (Whores' Glory), sekcija Letni kino Manzioli vključuje tudi slovensko premiero filma Cezar mora umreti (Cesar deve morire), ki ga je žirija letošnjega Berlinala razglasila za najboljši film. Ustvarila sta ga brata Paoli in Vittorio Taviani, o njem pa bo v Izoli spregovorila Giovanna Taviani, hčer Vittoria Tavianija. Giovanna, ki je tudi sama režiserka, bo obenem predstavila svoj festival Salina Doc Fest, ki se vsako leto septembra odvija na Salini, enem od Eolskih otokov v Tirenskem morju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.