Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

Zaplesal bo romantični Don Kihot

Don Kihot Tiberiu Marta, SNG Maribor
Na odru Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo ob 19.30 znova zaplesal romantični Don Kihot.

Cervantesov roman Don Kihot, ki velja za prvo moderno literarno delo svoje zvrsti, predstavlja idejno in vsebinsko izhodišče baletne koreografije.

Četudi je v središču pozornosti ljubezenska zgodba med Kitri in Basiliem, predstavljata Don Kihot in njegov oproda Sančo Pansa nekakšen idejni okvir in tragikomični ambient baletne predstave, poleg njiju pa ustvarjajo špansko vzdušje še drugi plesni liki, kot so Antonina, Lorenzo, Gamache, Kitrine prijateljice, Basilijeva prijatelja, toreadorji, cigani idr. Don Kihot velja za enega od zahtevnejših baletov, saj združuje elemente dramske komike tragedije in ironije z virtuozno in tehnično zahtevno koreografijo.

Tokratno produkcijo Baleta Maribor bo zaznamovalo umetniško sodelovanje med koreografom in mednarodno uveljavljenim plesalcem Krysztofom Nowogrodzkim, ki je znan po svojih svežih in dodelanih modernizacijah klasičnega repertoarja, ter izkušenim dirigentom baletnih predstav in stalno gostujočim umetnikom mariborskega Baleta, Aleksejem Baklanom.

Cena vstopnice v predprodaji je 20 evrov, na dan uprizoritve pa boste zanjo odšteli 25 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.