Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

Zaplešite skozi povest flamenka

Flamenko Arhiv organizatorja
V veliki dvorani Španskih borcev boste ob 20. uri občudovali plesno predstavo, v okviru katere se bo predstavilo celotno delo Plesnega kulturnega društva Flamenko.
Plesno kulturno društvo Flamenko že več let uspešno deluje pod vodstvom plesalke in koreografinje Ane Pandur. Iz njegovih vrst prihajajo številni izvrstni plesalci, ki so z nastopi doma in v tujini približali avtorski flamenko širši javnosti. Vse plesalce pod mentorstvom Pandurove druži ljubezen do plesa in raziskovanja gibalnega izraza iz možnosti, ki jih ponuja glasbena struktura flamenka. Člani društva vsako leto postavijo celovečerno predstavo, v kateri gledalca popeljejo skozi povest flamenka od najbolj tradicionalnih oblik pa vse do sodobnih interpretacij. Za razliko od drugih tovrstnih uprizoritev boste lahko občudovali tudi manj izkušene izvajalce, ki po mnenju Ane Pandur prinašajo v ples svežino in samosvoj pogled.
Za dodatno popestritev večera bodo poskrbeli glasbeniki, ki bodo v živo spremljali plesalce. Kitarist in pevec Gregor Cigler sodi med najboljše flamenko kitariste vzhodne Evrope, za bas spremljavo bo poskrbel Jure Pohleven, na tolkalo cajon pa bo zaigral Andrej Predin. V približno dve uri trajajočem programu vam bodo predstavili različne glasbene stile znotraj flamenka, ki v povezavi s plesom sestavljajo široko pahljačo razpoloženj in občutij.
Za vstopnico boste odšteli 12 evrov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.